Gazeteci yazar  Abdurrahman Dilipak, Türk siyasi tarihine “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat davasının yıl darbesinin yıldönümünde  kaleme aldığı “28 Şubat'ın neresinde kalmıştık” başlıklı yazısında ‘darbelerden ibret alınmadığını’ savunarak davalık olduğu KADEM’e de dokunduran DİLİPAK: DARBELERDEN FİLAN İBRET ALMIYORUZ

Abdurrahman Dilipak, “Bu darbelerden filan ibret almıyoruz, tedbir almıyoruz ki, tarih tekerrür ediyor. Evet 28 Şubat'ın sene-i devriyesinde konuşuyoruz. Konu bir tarih muhasebesi kadar, o günlerden bu günler için ders çıkartmakla ilgili. Evet dün kaldığımız yerden devam ediyoruz.” dedi.

ABDURRAHMAN DİLİPAK'TAN KADEM ÇIKIŞI: KİMİN BAŞINA NE GELMEYEBİLİR Kİ

28 Şubat sürecinde yaşananlara kısaca değinen Abdurrahman Dilipak, KADEM’in kendisine açtığı davanın duruşmasının 14 Eylül 2023’e ertelendiğini anımsatarak, “İşimiz yok, bu anlattıklarımdan habersiz olmaması gereken birilerinin “iftiraya uğradım iftirası” ile uğraşıyoruz. Şahit ol ya Rab, sen kalplerden ve akıllardan geçeni, kapalı kapılar arkasında fısıldaşarak konuşulanları bilensin. Dün 28 Şubat’ta bunları yaşadık. Bugün bunları yaşıyoruz. Dün şiir okudu diye hapse atılanların okuduğu şiirleri il il dolaşıp okuyanlardan biri, o çağrıyı yapan kişi hakkında, o illerin kadın kolları başkanları müşteki! Bu da bir kader! Bunlar bana yapılabiliyorsa, kimin başına ne gelmeyebilir ki!” ifadelerini kullandı.

BUNLAR DA ATAMA RAHMET OKUTURLAR

Habervakti yazarı Abdurrahman Dilipak, yazısına şöyle devam etti:

“Ben geçmişi ile övünenlerden değilim. Ben adam değilsem, babam peygamber olsa ne yazar. Hem ben doğduğum anne-babamı, doğduğum toprağı, doğduğum zamanı, derimin rengini, cinsiyetimi ben seçmedim. Ben neysem oyum. Bunların Allah’ın takdiri, benim kaderim. Ve bunu böyle takdir eden Rabbime hamdolsun. Bilinsin istedim, merak edenler için, Anne tarafından Fettahoğulları’nın “Müftüler” kolundanım. Dedem Mehmet Emin (Aksay) son dönem Osmanlı alimlerindendir. Baba tarafından Seyyidhanoğulları’nın “Hatıplar” (Hatipler kolu, Dilipak’lar) kolundan. Anne tarafından Osmaniyeli (Doğuştan  Adana ’lı), baba tarafından Maraşlı. Tek parti döneminde muhalif bir ailem var. Mazlumların hakkını savunan bir aile. Çok partili hayata geçildikten sonra, Millet Partisi (Av. Ali Haydar Aksay), Demokrat Partisi (Osman Nuri Aksay), Adalet Partisi’(Hasan Aksay)nde siyasetin içinde olan bir ailem var. 60 sonrası Milli Nizama giden süreçte öncü isimlerden biri olan Hasan Aksay benim dayım. Bu mücadele o günlerden bu güne kesintisiz devam ediyor. Ve zaten sonrasını biliyorsunuz. Sanıklık kariyerim MNP’nin kapatılması ile başlar 12 Martta. Ve o günden bu güne 500 yıldan fazla mahkumiyet talebi ile yargılandım ama hiç hapse girmedim. Genelde hep muhalif oldum. Sanıklık kariyerimi, 28 Şubat sonrası bir örneğini 312 General davasında gördüğümüz garabetle, bu gün AK Parti Genel Merkezi, 81 İl Kadın kolları başkanı ve KADEM’in suç duyurusu ile tamamlamak da varmış Kader’de! Sebep ey! Ya Hayy! Bunlar da atama rahmet okudular(!?) bu şekilde herhalde. Şahidimsin ya Rab!
Önümüz Ramazan! Ve dehşetli bir depremin ardından gelen bir rahmet ayı. Yer depreşiyorsa, zahiri manada Fay hattı, plaka ve başka sebepler sayabilirsiniz, ama adalet yoksa, ahlaksızlık almış başına gidiyorsa, o toprak üzerinden insanlar kibirlenerek yürüyorlar, on emiri dinlemiyor, fıtrata müdahale ediyorlarsa, sadece yer değil, gök de titrer. Arş titrer. Bu titremenin bedeli ağır olur. Allah cahillere, zalimlere, rüşvet ve torpille iş yapan, ihaleye hile karıştıran, demirden, çimentodan çalan İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden helak kapımızı çalmışsa bu musibetten AFAD’la, TOKİ ile, Kızılay’la tövbe etmedikçe kurtulamazsınız, isterseniz 2 kat çimento, 4 kat demir kullanın.
Biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz. Bunlar bize haber verilmedi mi? Peki biz bu ikazlara ne kadar uyduk. Yoksa uyuduk mu, bırakın uyumayı, ne yapacaktık, ne yaptık!
Her topluluk layık olduğu gibi idare olunur, biz kendimizi değiştirmeden, Allah bizim hakkımızdakini değiştirmeyecektir. Ve Allah cahiller ve zalimlere yardım etmeyecek, aksine onların işlerini sarp dağlara sardıracak, üstlerine pislik yağdıracak. Bunca yanlış iş olurken sessiz kalanlar, hatta bu han-ı yağmadan pay almaya çalışanlar, korkup sinenlere gelince, haberleri olsun, o zalimleri yakan ateş onları da yakacak, en azından onlara da dokunacak. Hep birlikte düşünelim: “İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allah’ım”.
Selam ve dua ile.
Not: 1-Ben onlardan önce ölürsem, dava sonucu nasıl olursa olsun, tevbe etmeden, çocuklarımdan özür dilemeden sakın cenazeme gelmesinler.
2-Onları görmek istemem. Sahi, kendi itibar algılarına zarar veriyor diye başkalarına özür diletmek için dava açanlar, kendi itibarları konusunda bu kadar hassasiyet gösterirken, başkalarının itibarını hiç mi düşünmezler. 3-Yazımla itibar kaybına uğradıklarını söyleyenler, yazımdan 6 ay önce itibar kaybına uğramamaları için yapmaları ve yapmamaları gerekenler hakkındaki M. Binici’nin Tv’deki çağrı(27.9.2019 Akit Tv, Söz Meydanı Programı / Gece yarısından sonra) ve uyarılarını unutmuş olmalılar! Sahi, ben bir tek kişiyim. Bir yazı yazdım, bütün medianızla, trollerinizle saldırıya geçtiler, Genel merkezden 80 ilinize (AK Parti Batman il başkanına selam olsun), KADEM’inize hep birden dava açtınız ve beni söylemediğim bir sözle suçladınız. Ama öyle algılandığı endişesi varmış. Partinizin adında Adalet var. Bunu bana yapanları unutmayacağım! Bu davayı örgütleyenlere sormak isterim: “Sizin lehçede Adaletin manası bu mu”!
4-28 Şubata giden yol, o süreç ve sonrasında yaşananlar bize anlatılanlardan ibaret değil. Burada daha önce tekrar tekrar anlattıklarımı anlatacak değilim. Bugün içinde yaşadığımız 15 Temmuz nasıl bize anlatılanlardan ibaret değilse. “Ol mahiler ki, derya içredir de deryayı bilmezler.” Ben bütün darbeleri yaşadım. Gazeteci olarak ve sanıklık kariyerimin başlangıcı olarak 12 Mart’ı ve sonrasını fiilen, aktif olarak içinde yaşadım bu sürecin. 60 darbesinde İmam-Hatibe yeni başlamıştım. Ben soğuk savaşın içinde yaşamış bir çocuğum. Bu anlamda yakın tarihin yaşayan tanıklarından biriyim. Çocuktum ve ailemden dinledim. Bu arada benim ilk nüfus kaydımda doğum tarihim 1947’dir.