Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz en çok emekli vatandaşları vururken 2024 yılı için açıklanacak zamlı emekli maaşları merakla beklenir oldu. A Haber ise şimdiden emekliye 10 bin TL'yi kabul ettirme haberlerine başladı

Geçtiğimiz aylar içerisinde AKP’den ek zam bekleyen emeklilere sadece çalışmayan kesimine 1 defaya mahsus 5 bin TL verilecekken diğer emeklilerin tek umudu ocak ayı zammı oldu. Bu doğrultuda mevcut enflasyon yakalamak adına ekonomistler en düşük memur maaşının 14 bin TL’nin üzerine çıkarılması gerektiğini belirtiyor.

A HABER EMEKLİYE 10 BİN TL’YE ALIŞTIRIYOR

Emeklilerin ocak ayı beklentisi oldukça yüksekken iktidara yakın A Haber’de yeni zamlı en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağına yönelik haberler çıkmaya başladı.

Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?

A Haber’de yapılan “Emeklinin zam heyecanı” başlıklı haberine çok sayıda eleştiri geldi. Vatandaşlar yapılanın bir algı operasyonu olduğunu  ifade  ederken “En düşük emekli maaşı 10 000 TL algı haberleri yapılmaya ve empoze edilmeye başlandı ... Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz...” gibi yorumları yapıldı