TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan gündemde olan 500 TL'lik ve 1.000 TL'lik banknot para birimleri hakkında kritik açıklama yaptı. TCMB tarafından yapılan çalışmaları aktardı.

İşte  Temmuz Zam Tutarları İşte Temmuz Zam Tutarları

Türkiye genelinde uzun zamandır 500 ve 1.000 TL banknotlar gündeme gelirken, TCMB Başkanı Fatih Karahan'dan konuyla alakalı kritik açıklamada geldi. Karahan, TÜİK verileri, tasarruf tedbirleri, 500 ve 1000 liralık banknotlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye genelinde yaşanan enflasyondan kaynaklı para ihtiyacının artığını vurgulayan ekonomistlerin bu kapsamda talep ettiği 500 ve 1000 liralık banknotlar için

 Fatih Karahan, “Bu kapsamda, küpür kompozisyonunu sizin dediğiniz şekilde ve farklı göstergelerle yakından takip ediyoruz.” İfadesini kullandı.
500 ve 1.000 TL'lik banknot çalışması var! TCMB Başkanından kritik açıklama

500 VE 1000 LİRALIK BANKNOT ÇALIŞMASI VAR

Fatih Karahan, “Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor, bu konuda birimlerimiz çalışıyor, incelemelerimiz devam ediyor” diyen Karahan , “Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

ASGARİ ÜCRETTE KARAR VERİCİ TARAF DEĞİLİZ 

Milli Gazete'nin haberine göre, Karahan, yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili sorulan sorulara şöyle cevap verdi. Karahan,  asgari ücrette karar verici taraf olmadıklarını belirterek Karahan şu ifadelere yer verdi: 

“Enflasyon hedeflemesi yaparken, tahminleri ve hedefleri belirlerken de tabii ki birtakım varsayımlar yapmak durumundayız. Ücretlerle ilgili ne olacağı konusunda, asgari ücret bunlardan bir tanesi ama daha genel olarak da düşünmek lazım. Bunu yaparken de daha önce yapılan açıklamaları baz alarak yaptık. Yani bizim burada bir tavsiye niteliğinde değil ifadelerimiz, sadece daha önce yapılan açıklamalar tek artış olacağı yönündeydi. Biz de bunları göz önünde bulundurarak tahminlerimizi yaptık. Bunu da şeffaflık çerçevesinde kamuoyuyla paylaştık, olan budur, onun ötesinde değildir.”
Editör: Ahmet Kacır