Süt fiyatlarının, kırmızı et fiyatlarını geçmesiyle birlikte marketler süte alarm taktı. Peynir de marketlerde 20-30 gramlık dilimler halinde satılmaya başladı.

Marketlerin güvenlik önlemi aldığı ürünler listesine bebek bezi ve mamalardan sonra süt de eklendi. Yaşanan süt krizi nedeniyle marketler de fiyatı artan süt ürünlerini, raflara alarm ile koymaya başladı. Geçen yıl, alarm takılan bebek bezi, tıraş bıçağı, deterjan gibi ürünlerin ardından süte de çip takılması şaşkınlıkla karşılandı.

PEYNİRDE DİLİM DÖNEMİ BAŞLADI

Marketlerde UHT sütlerin litresi 22-27 TL arasında değişen fiyatlarla satılırken, pastörize sütler ise 35-40 TL'lik fiyat aralıkları ile satılıyor. Süte çip takılırken, yine bir dönem fiyatı et ile yarışan peynirde ise dilim dönemi başladı.

Sözcü'de yer alan habere göre, sosyal medya paylaşımlarında bazı zincir marketlerin “dilim işi” peynir satışına başladığı görüldü. Bir zincir markette kilogramı 169.50 TL olan tulum peynirinin, 35-40 gramlık dilimler halinde, dilimi 5-10 TL arasında değişen fiyatla satıldığı görülüyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak- Kasım 2022 döneminde inek peyniri üretimi yüzde 4.8 azalırken, toplanan süt miktarı ise yüzde 3.2 azaldı.