Habertürk yazarı Serdar Turgut, Millet İttifakı masasında yaşanan gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı.

Bugünkü "Son siyasi krizin gözden kaçan en olumlu yanı" başlıklı yazısında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ittifaktaki özverisinden bahseden Turgut, "Son siyasi krizin kime daha çok yaradığı konuşulurken, bu süreçten Akşener’in mi, Kılıçdaroğlu’nun mu avantajlı çıktığı düşünülürken, herkes sürecin kime yaradığı ve bundan asıl avantajlı çıkan liderin kim olduğunu gözden kaçırıyor. Bence bu süreçten en sağlıklı, en avantajlı çıkan siyasi lider Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ydu" dedi.

Karamollaoğlu'nun konuksever tavırlarına dikkat çeken Turgut, "Ve Temel Bey son derece nazik bir insan olduğundan karşılama ve uğurlama işini hiç aksatmadan yerine getirdi" diye yazdı.

İşte Serdar Turgut'un yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Son siyasi krizin kime daha çok yaradığı konuşulurken, bu süreçten Akşener’in mi, Kılıçdaroğlu’nun mu avantajlı çıktığı düşünülürken, herkes sürecin kime yaradığı ve bundan asıl avantajlı çıkan liderin kim olduğunu gözden kaçırıyor.
Bence bu süreçten en sağlıklı, en avantajlı çıkan siyasi lider Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ydu.
Son toplantı Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yapıldığından gelen gideni karşılama ve uğurlama işi Temel Bey'e düştü.
Ve Temel Bey son derece nazik bir insan olduğundan karşılama ve uğurlama işini hiç aksatmadan yerine getirdi.
Böylelikle Temel Bey hayatında hiç yapmadığı ve bundan sonra da yapacağını tahmin etmediğim kadar fazla egzersiz yapmak zorunda kaldı. Kolundaki saatten adımlarını sayarak yaşamakta olan kafayı hafiften yemiş insanlardan bile fazla adım attı. Üstelik parti merkezinin önünde merdivenler de vardı. Durmadan indi, çıktı o merdivenlerden Temel Bey yani adım atmak yanında, step de yaptı durmadan.

Adımları da tempolu olmak zorundaydı. Çünkü her lider çok kararlı olduğunu göstermek için olsa gerek binaya girerken son derece kararlı ve tempolu yürüyordu ve Temel Bey de onlara ayak uydurmak için temposunu hızlandırıp durdu. Yani sağlam kardiyo egzersizi de eksik kalmadı.
Sonuçta tüm bu kriz sürecinden bir tek Temel Bey son derece daha sağlıklı, daha fit bir insan olarak çıktı ve neresinden bakarsanız hayatını en azından birkaç yıl daha uzattığına eminim bu zorunlu egzersiz yüzünden. Son krizin başka hiçbir güzel yanı olamasaydı bile bu boyutun çok güzel olduğunu söyleyebiliriz."