Daha önce yaptık, yine yapabiliriz… İktidarı oluşturan partilerin yaptığı mitingin anlam kazanması için çok önemli bir adımın daha atılması lazım. Yoksa yapılanlar sözde kalır…

“Türkiye’deki Amerikan üsleri kapatıldı!” manşetini atmak istiyoruz

İsrail  ve suç ortaklarının Gazze’deki insanlık dışı katliamları, 20 günü aşkın süredir gece gündüz devam ediyor. Gazze’deki katliamlara ülkemizde, Millî Görüş kuruluşlarının ilk günden beri gösterdiği hassasiyete ilave olarak sivil toplum örgütleri de büyük tepkiler gösteriyor.  Önceki gün İstanbul’da Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler, iktidar partisinin öncülüğünde oldukça kalabalık bir miting yaptı. Bugün ise artık sonuç alınacak icraat zamanı.

Yemen’den İsrail’e atılan füzeler, Kürecik’ten tespit edilip imha edilmişti…

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Pekin, geçtiğimiz günlerde Yemen’den İsrail’e atılan 3 füzenin Kızıldeniz’deki  ABD savaş gemileri tarafından, Kürecik NATO radarından ve İsrail’deki radardan gelen istihbarat ile vurulduğunu duyurmuştu. Bu haberin ardından  Malatya’da toplanan halk, Kürecik Radar Üssüne doğru yürüyüşe geçmiş ama güvenlik güçleri müsaade etmemişti.

iNCiRLiK’i KAPATAN TEK iÇiŞLERi BAKANI OLARAK SiYASET TARiHiNE GEÇTi

Millî Görüş’ün koalisyon ortağı olduğu iktidarda, Erbakan Hoca’nın Kıbrıs’ın fethi için attığı dev adıma önemli bir destek de dönemin İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk’ten gelmişti. 20 Temmuz 1974 tarihinde başlatılan şanlı harekâttan sadece 6 gün sonra, Bakanlar Kurulu çok asil ve haysiyetli bir karar aldı. Bakanlar Kurulunda alınan kararla birlikte İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk’ün talimatıyla, Amerikan üssü olan İncirlik kapatıldı ve üsteki Amerikan bayrağı indirilerek yerine Türk bayrağı asıldı.

Kaynak: Milli Gazete