Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Togg'un fabrikasına ziyaret etmek istemesi üzerine eleştirilerde bulunarak, "Togg'a gelmek istediğini söylemiş ben de 'Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın' dedim. 'O gelecekse ben gelmem' dedi. Varank senden baya çekiniyor ya..." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Burada daha önce yerli otomobil Togg'un fabrika açılışına 'siyasi şova dönüştürecekler' diyerek ziyaretini sonraya erteleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, ziyarete şart koştuğunu söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Biz Kılıçdaroğlu'nun iddialarına bakarak vizyonlarımızı Konya'da, Gaziantep'te gösterdik. Togg'a gelmek istediğini söylemiş ben de 'Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı da alacaksın' dedim. 'O gelecekse ben gelmem' dedi. Varank senden baya çekiniyor ya..." ifadelerini kaydetti.


PARLAMENTER SİSTEM ELEŞTİRİSİ

Erdoğan yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Altılı Masa'nın ilan ettiği ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ kapsamında hazırladığı anayasa değişikliği çalışmasına yönelik de eleştirilerde bulunarak, parlamenter sistemi 'şekilsiz, arkaik ve omurgasız' olarak betimledi.

Parlamenter sistem üzerinden Altılı Masa'ya yönelik eleştirilerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bir şey çıkmaz. Buradan masadan bol bol dağılmak çıkar. İranlıların güzel bir atasözü var: oturdular, konuştular, dağıldılar...Bunların durumu bu." ifadelerini kaydetti.


Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Önceki gün Kabine toplantısı sonrası açıkladığımız kamuda çalışan 424 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesi kararımızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 20 yılda hep yapageldiğimiz gibi bugün de ülkemizin her meselesini hayata geçirerek Türkiye'yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma adımlarını kesintisiz şekilde sürdürerek milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye'sine adım adım yaklaşıyoruz.