İstanbul, İzmir ve Antalya'da 420’nin üzerinde sandığa itirazda bulunduklarını belirten TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, “Erdoğan’ın kazanacak bir oy almadığını açıkça görebiliyoruz. 14 Mayıs seçimlerinin şaibeli olduğunu söylüyoruz. Bu operasyonda, milletvekili seçiminde MHP gözetilmiştir." dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, dört milyon 200 bin oyun kullanıldığı yaklaşık 20 bin sandığın şaibeli olduğunu ileri sürdü. Ergün, “Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacak bir oy almadığını açıkça görebiliyoruz. Cumhur İttifakı’nın kazanacak bir oy almadığını açıkça görebiliyoruz. Bu operasyonda milletvekili seçiminde MHP gözetilmiştir, bunu görüyoruz. Bu operasyonun bir parçası da AA olmuştur” derken; ikinci tur için yurttaşlara, bürokrasiye ve tüm muhalefete “O ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyordu. Biz atın eyerinden tuttuk yakaladık. Şimdi yapmamız gereken o atın Üsküdar’ı geçememesini sağlamak” çağrısında bulundu.

Ergün'ün açıklamaları şöyle;

"TİP olarak 3 ilde İstanbul, İzmir ve Antalya’da çok sınırdan milletvekilliği kazanmamış göründüğümüz bu 3 ilde gerekli itirazlarımızı yapıyoruz, 420’nin üzerinde sandığa arkadaşlarımız itirazda bulundular. Bunların önemli bir kısmı reddedildi.

Burada yaşanan yani bizim İzmir, İstanbul ve Antalya’da gördüğümüz örneğin Yeşil Sol Parti’ye ilişkin yine çeşitli illerde görülen başka muhalefet partilerine de görülen çeşitli usulsüzlükler ya da tutarsızlıklar sandık bazında konuşacak olursak aslında daha çok ıslak imzalı tutanaklarla YSK verileri arasındaki tutarsızlıktan kaynaklanıyor. Burada özel olarak bir kötü niyet olduğunu bu açıdan bir işte sandık kurullarında kötü niyet ya da seçim kurullarında bir kötü niyet olduğunu düşünmek istemiyoruz. Bunların sehven yapılmış çeşitli hatalar olduğunu yanlışlar olduğunu düşünmek istiyoruz o yüzden itirazlarda bulunuyoruz. Lütfen oralardaki seçim kurullarındaki farklı muhalefet partisindeki arkadaşlarımız da bu konuda hassasiyet göstersinler ve hak neyi gerektiriyorsa adalet neyi gerektiriyorsa seçmen iradesi neyi gerektiriyorsa o şekilde bir sonuç alınması için hep beraber el birliğiyle çalışalım"

"20 BİN SANDIK ŞAİBELİDİR"

Ergün şaibelere dair "Türkiye’de 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 95 ve üzeri oy kullanılan sandık sayısı 20 bine yakın ve burada seçmen sayısı 4 milyon 200 bin civarında. Yani 4 milyon 200 bin oyun kullanıldığı yaklaşık 20 bin sandık, şaibelerdir. Açıkça şaibelidir. Yüzde 98 ve üzeri katılımın sağlandığı sandık sayısı 7 bin civarında. Buralarda geçerli oy sayısı 825 bin 130." diye konuştu.