Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bodrum'da bulunan orman arazisinde turizm bakanının otel yaptığını iddia etti. Ormanlık alanda denize çok yakın bir mesafede yer alan otel inşaatı görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Bodrum Gölköy'de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un orman arazisinde otel inşaatı yaptığını iddia etti. Işık paylaşımında, "Bakanlığa "Burası kime ait?" diye sordum. Yanıt: Bir Türk firmasına 2000'de tahsis edildi. 2001'de hizmete girdi. 2011'de Azeri bir firmaya tahsis edildi. 2012' de bakanlık ek tahsis kararı verdi. 2020'de oteli Turizm Bakanı satın aldı yıktı, yeniden inşa ediyor." ifadelerini kullandı.

mehmet-nuri-ersoy.jpg
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Yerleştirilmiş video

"SEÇİMLERDEN SONRA HESABI SORULMALIDIR"

Işık'ın paylaşımı sosyal medyada tepkilere neden oldu. "Seçimlerden sonra hesabı sorulmalıdır." diyen Turizm eski bakanı Bahattin Yücel, "Bu görünüm Turizm Bakanının şirketince satın alınan, kendi oluruyla orman arazisinin de katılarak büyütüldüğü bir otel inşaatına aittir. 50 yıldır her kademesinde hizmet ettiğim Turizm sektörünün yüz karasıdır." şeklinde açıklama yaptı.

Yerleştirilmiş video