AKP’ye yakınlığıyla bilinen nagehan Alçı son günlerin AKP içerisindeki tartışma konusu olan 6284 sayılı kanunla ilgili düşüncelerini paylaştı. Negahan Alçı 6284 sayılı kanunun kaldırılması halinde AKP’ye ve Erdoğan’ın karşısına dikileceğini belirtti.

Seçimleti kaybetme korkusu saran Cumhurbaşkanı Erdopğan Cumhur İttifakı’nı genişletme planlarını yürürlüğe koymuşken karşısına çıkarılan 6284 sayılı kanun AKP’de çatlak seslerin yükselmesine neden oldu. Bakan Derya Yanık ve AKP’li Milletvekili Özlem Zengin 6284 sayılı kanun için “kırmızı çizgimiz” değerlendirmesini yaptı.

“KARŞISINA DİKİLECEĞİM”
Habetürk’teki köşe yazısında bu konua değinen Negahan Alçı AKP’li Özlem Zengin ve Derya Yanık’a “Ne varsa kadınlarda var!” diyerek destek verdi. Alçı yazısının devamında ise 6284 sayılı kanunun kaldırılması halinde AKP’nin karşısında duracağını ifade etti.

Negahan Alçı yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Bunca emek ve çalışma varken İstanbul Sözleşmesi maalesef o "bazı bağnaz çevrelere" kurban edildi.Ancak ben bu yanlışın 6284’te yapılacağını hiç sanmıyorum. AK Parti’nin içinde bu konuda çok net ve kararlı bir irade gördüm .Şayet bu iradeye rağmen geri adım atılırsa da gücüm elverdiğince bunun karşısına dikileceğimi buradan beyan ediyorum…”