AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Eski Milletvekili Metin Külünk, Samsun’da esnafın borcundan dolayı elektriğinin kesilmesi sonrası dağıtıcı firma Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş'a (YEPAŞ) sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Metin Külünk, sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden elektrik dağıtım firması YEPAŞ’ı etiketleyerek, “Borcu olsa dahi bugün Cumartesi... Samsun’da iş yapacak esnafın elektriğini kesme talimatını size kim veriyor?” diye seslendi.

PARANIZIN GÜCÜNÜ ESNAFTA MI TEST EDİYORSUNUZ?

AK Partili Metin Külünk, daha sonra da Samsun Valiliği’nin de Twitter hesabını etiketleyerek, “Vahşi kapitalist aklınızın ve paranızın gücünü esnafta mı test ediyorsunuz? İki üç katı artan faturaların olduğu bu süreçte sizin dükkanınızı velev ki haklı olup da kapatsalar ne düşünürsünüz?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

ELEKTRİK ŞİRKETLERİ CUMHUR İTTİFAKI'NIN ALANINI DARALTIYOR

Metin Külünk firmaya ve valiliğe tepkisinin ardından da kesintinin nedeni ile ilgili ilginç bir iddiayı dile getirdi. Külünk, “Elektrik dağıtım şirketleri 2023’e giderken Cumhur İttifakı'nın alanını daraltmak ve emperyalizmin işbirlikçilerinin alanını genişletmek için hareket ediyorlar.” görüşünü savundu.

BORCU VAR, ÖDEYEMEMİŞ

AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, paylaşımına devam ederek şunları paylaştı:

“Soruyorum: Hangi vicdan iş yapacak esnafın elektriğini haklı da olsa keser bayram öncesi iş yapıp para kazanıp sizin paranızı ödemek için çalışacağı vakitte? Borcu var, ödeyememiş. Bunun karşılığı, ABD’li polisin Zenci vatandaşa yaptığı gibi boğazını sıkıp öldürmek midir?”