Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, parti için eleştirilerinin dozunu arttırmaya devam ediyor.

Son olarak sosyal medya hesabından partisini bazılarının kendisini mutlak güç sahibi görmesine izin verdiği için topa tutan Metiner şunları yazdı:

"3 dönem kuralı… Deneyimli isimlerin devre dışı kalacağı gerekçesiyle 3 dönem kuralının esnetilmesini isteyenler, belli ki ilkeleri ve kuralları gayrı önemsemiyorlar. 4 ve 5 dönemdir mecliste olanlar istiyorlar ki bir ömür boyu o makamlarda olsunlar. Deneyim, bahane.

Bütün makamları sadece kendileri için isteyen veya her makama sadece kendilerini layık gören, bunun için de deneyim filan gibi gerekçelerin arkasına sığınan anlayış, ilke siyasetini bozar. “Dün dündür bugün bugündür” anlayışı olmaz. İbn Haldun’un haderilerinden ders alınmalı.

Siyaset veya siyasi güç, belli isimler arasında dolaşıp duran ve/ya da uzun süre belirli kişilerin tekelinde devam eden bir sisteme dönüştüğünde yozlaşma kaçınılmaz hale gelir. Güç paylaşılmalı ve dağıtılmalı. Kimsenin kendisini mutlak güç sahibi görmesine izin verilmemeli.

Hep makamlarla sınanmış sadakata, sadakat denmez. Bazı insanları makamsız sınamak lazım ki sadakatları belli olsun.

Bazı gazetelerde AK Parti’den hangi isimlerin hangi ilden aday gösterilecekleri haberleri tedavüle sokulmaya başlandı. Umarım bazı isimler doğru değildir. Çok yazık olur. 15 Temmuz ruhunu incitmemek lazım diyerek bırakıyorum."

ti