İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalktıklarını duyurmasının ardından Cumhur İttifakı'ndan peş peşe davetler alan Meral Akşener, davetleri cevapsız bıraktı. Gözler MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çevrildi. Bahçeli, Akşener'e 2020 yılında yaptığı 'Evine dön' çağrısını yineleyecek mi?

NE OLMUŞTU

Akşener'in çok sert sözler ve Altılı Masa liderlerine suçlayıcı ifadeler kullanarak masadan kalkması sonrası İYİ Parti'nin bundan sonraki stratejisinin ne olacağı merak konusu oldu. Akşener'e ilk teklif BBP Genel Başkanı  Mustafa Destici'den geldi. Destici, "Başından beri İYİ Parti ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacak aday olduğunu ifade etti. Kazanacak bir cumhurbaşkanı adayının gösterilmesi gerektiğini hep ifade etti. Onun bu açıklaması şunu gösterir ki, artık İYİ Parti, Altılı Masa'da değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı'nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim" ifadelerini kullandı.

Akabinde "İYİ Parti lideri Akşener'in açıklamaları yeni bir sayfa aralar mı?" sorusuna AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı "Bizim kapımız herkese açık. Biz Türkiye'yi ileri taşıma hedefindeyiz. Herkese gönlümüz açık, el veren herkesin elini tutmaktan yanayız." yanıtını verdi.

Meral Akşener'in Destici ve Yazıcı'nın yaptığı çağrıları cevapsız bırakması sonrası gözler Devlet Bahçeli'ye çevrildi.

BAHÇELİ 'EVİNE DÖN' DEMİŞTİ

MHP Lideri Bahçeli 2020 yılında Meral Akşener'e sürpriz bir çağrıda bulunarak 'Evine dön' demişti. Bahçeli, “Sayın Akşener’in böyle ittifak olmayacağını görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

Akşener ise bu çağrıya sosyal medya hesabından İYİ Parti genel merkezinden evine gittiği bir fotoğrafı paylaşarak "Genel Merkez'deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum." şeklinde cevap vermişti.

Ayrıca, Altılı Masa'dan ayrılan Meral Akşener'in İBB ve ABB Başkanlarına yaptığı "aday olun" çağrısı reddedildi. Akşener'in Cumhur İttifakı'ndan gelen davetlere ne cevap vereceği merak konusu.