CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "TÜİK eliyle işçiden 300 milyar dolar çalındı" diyerek "5 ay sonra borcumuzu ödemeye başlıyoruz. Ücret vergisinin devlete değil, işçiye ödenmesini sağlayacağız." dedi.

TL'de değer kaybı hızlanırken, enflasyon karşısında ücretler de erimeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon oranında 20 puan düşüş kaydedilirken, verilen ücretler de bu veri üzerinden artırıldı. TÜİK'in açıkladığı veriler tartışmaya neden olurken, konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TÜİK eliyle işçiden 300 milyar dolar çalındı" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK'e sert tepki: İşçiden çalınan 300 milyar doları geri vereceğiz

Kılıçdaroğlu, 5 ay sonra 'borcu' ödeyeceklerini belirterek, ücret vergisinin devlete değil, işçiye ödenmesini sağlayacaklarını kaydetti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

TÜİK eliyle işçiden 300 milyar dolar çalındı. 5 ay sonra borcumuzu ödemeye başlıyoruz. Ücret vergisinin devlete değil, işçiye ödenmesini sağlayacağız. “E biz beyaz yakalılar?” dediğinizi duyar gibiyim. Siz de işçisiniz, kanmayın bunlara. Tabii ki size de borcumuzu ödeyeceğiz.