Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar mitinginde konuştu.

KUL HAKKI YİYENLERE ALLAH AŞKINA OY VERMEYİN, GÜNAHA ORTAK OLMAYIN”

Heyecan ve coşkunun yüksek olduğu mitingde Kılıçdaroğlu, “Kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin, günaha ortak olmayın” derken, satılan şeker fabrikalarını tekrar açacağını vurguladı. Karamollaoğlu, Afyonkarahisar’ı Silikon Vadisi’ne benzer bir yatırım merkezine çevireceklerini dile getirerek, “Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil” dedi. Uysal ise, “İnsanımızı yoksulluğa mahkûm etmeyeceğiz” dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifakın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Mitingi’nde vatandaşlara hitap etti. Heyecan ve coşkunun hâkim olduğu mitinge binlerce vatandaş katıldı.

“DOĞRU ADAMA İHTİYAÇ VAR AMA BUGÜNKÜ ADAMA DEĞİL”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Doğru zaman, doğru adam diyorlar. Çok da doğru söylüyorlar. Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil. Bu sistemin kurucusu, bu sistemin manisi olan arkadaşlar tek adam rejimini zorla dayattılar. Bugün bu dayatmanın bedelini ödüyoruz. Bundan kurtulmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

“ADALETTE GÜVEN OLMADAN HUZUR OLMAZ”

Karamollaoğlu, “Biz Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olmasını hayal ediliyoruz. Her görüşten arkadaşımız 'ne kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz' diyebildi. Bunun gerçekleşmesi için en önemli adım adaletin tesisidir. Adalete güven olmadan bir ülkede huzur, barış olmaz. Bizim inancımızda eğer bir yanlış yaparsa ilk dava açılması gereken insan bizzat cumhurbaşkanının kendisidir” ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargı karşısında kendisini dokunulmaz hale getirildiğini aktardı.

“İNSANIMIZI YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEMEYİZ”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Biz 85 milyonun geleceğini teminat altına almak istiyoruz. Biz bir büyük ülkeyiz. Bu coğrafyada kendi insanımıza 'giderlerse gitsinler' diyemeyiz. Kendi insanımızı yoksulluğa mahkûm edemeyiz. 20 yıldır Türk milleti bu doymak bilmez iktidardakilere yetki verdi. Yetki yetmedi, güç istediler... Onu da verdi! Güç yetmedi, mutlak güç istediler, onu da verdi. O da yetmedi, dilimizden dökülenler kanun haline gelsin istediler. Şaibeli bir referandumla da olsa milletimiz buna da yetki verdi. Milletimizin 20 yıllık bu iktidara bu kadar yetki vermesine rağmen hâlâ mazeret” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin hayallerini gerçekleştirece.ğinin altını çizerek, “Gençler büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Bütün bunları çözeceğiz. KPSS'ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim, kim kazandıysa o girecek” diye konuştu. Şeker fabrikalarının satıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Şeker fabrikalarını sattılar. Geleceğim, o şeker fabrikasını alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti.”

“KUL HAKKI YİYENLERE OY VERMEYİN”

Ekonomide yaşanan krizle beraber artan yoksulluk ve yolsuzluğa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Size namus sözüm var, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Hiç kimse namerde muhtaç olmayacak. Mütedeyyin kardeşlerime seslenmek istiyorum, kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin, günaha ortak olmayın. Kul hakkı yiyenlere oy verecek misiniz? Oyu bizim inançlarımızı sömüren insanlara vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

KARAMOLLAOĞLU: “ADALETE GÜVEN OLMADAN HUZUR OLMAZ”

Karamollaoğlu, “Biz Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olmasını hayal ediyoruz. Her görüşten arkadaşımız, ‘Ne kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz’ diyebilmeli. Bunun gerçekleşmesi için en önemli adım, adaletin tesisidir. Adalete güven olmadan bir ülkede huzur, barış olmaz. Bizim inancımızda, eğer bir yanlış yapılırsa ilk dava açılması gereken insan bizzat cumhurbaşkanının kendisidir” ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargı karşısında kendisini dokunulmaz hale getirdiğini aktardı.

“GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin hayallerini gerçekleştireceğinin altını çizerek, “Üniversiteden mezun oluyorsunuz, iş bulamıyorsunuz. Sınava giriyorsunuz, kazanıyorsunuz, mülakatta hakkınız yeniyor. Bütün bunları çözeceğiz. KPSS’ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim, kim kazandıysa o girecek” dedi.

Şeker fabrikalarının satıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Şeker fabrikalarını sattılar. Geleceğim, o şeker fabrikasını alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti.”