Milletvekili Çocuklarına Meclis Kıyağı: İsim İsim Vekil Çocukları Kıyağı... Milletvekili Çocuklarına Meclis Kıyağı: İsim İsim Vekil Çocukları Kıyağı...

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resen soruşturma başlatıldı. Yurt dışına kaçan ve gizli tanık olduğunu iddia edilen Serdar Sertçelik, ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini ve AKP'li bazı yöneticilerin ismini vermesi için zorlandığını iddia etmişti.

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın haberine göre, üç üst düzey isimden biri olan bir emniyet müdürünün geçen aylarda İzmir'de Kaplan suç örgütünün avukatlarından biri ile buluştuğu iddia edildi.  Söz konusu emniyet müdürünün, müvekkilleri hakkında operasyon yaptığı avukattan 300 bin dolar aldığı öne sürüldü.

Haberdeki iddiaya göre, bu olayla ilgili soruşturmadan sonra açığa alınan bu emniyet müdürünün, idari inceleme sırasındaki savunmasında, parayı "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyleyerek, "Menzil'e yardım topluyordum. Rüşvet değil, hayırlı bir iş için alınan paraydı" dediği öne sürüldü.

Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan ile 28'i tutuklu 60 sanığın "örgüt kurma", "kasten yaralama", "yağma", "işkence" gibi suçlardan yargılandığı dava devam ediyor.

Editör: Ahmet Kacır