İsrail’in katliamları karşısında meydanlara dökülen Türkiye ve İslam ülkelerinin halkları ise Siyonist misyonların İslam ülkelerinden sınır dışı edilmesini talep ediyordu. İslam ülkelerinden beklenen hamleyi Siyonist İsrail kendisi yaptı. İsrail rejimi, Türkiye ve bölge ülkelerdeki tüm diplomatlarını geri çağırdı. Geçtiğimiz gün İsrail Büyükelçisi Irith Lillian ve diğer diplomatlar Türkiye'den ayrıldı.

Filistin direnişi, Aksa Tufanı Operasyonu ile işgalcilere ağır bir darbe vururken İsrail rejimi, içerisine düştüğü zillet halini sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlarla unutturmaya çalışıyor. Gazze’de çocuk, kadın demeden soykırım yapan terörist İsrail rejiminin Siyonist misyonları da sosyal medya üzerinden İsrail’e destek veriyordu. İsrail’in katliamları karşısında meydanlara dökülen Türkiye ve İslam ülkelerinin halkları Siyonist misyonların başta İsrail Büyükelçisi Irit Lillian olmak üzere tüm Siyonist diplomatların İslam ülkelerinden gönderilmesini istiyordu. Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri, Siyonist diplomatları sınır dışı etmesi gerekirken tam aksi durum yaşandı. Hiçbir İslam ülkesi, İsrailli büyükelçi ve konsolosları sınır dışı etmezken İsrail, güvenlik gerekçesiyle tüm diplomatlarını Türkiye ve bölge ülkelerden geri çağırdı.

IRITH LILLIAN VE DİĞER DİPLOMATLAR TÜRKİYE'DEN AYRILDI

İslam ülkelerinden beklenen hamleyi Siyonist İsrail kendisi yaptı. İsrail rejimi, Türkiye ve bölge ülkelerdeki tüm diplomatlarını güvenlik endişesiyle “kısa süreliğine” geri çağırdı. İsrail’in çağrısı sonrası İsrail Büyükelçisi Irith Lillian ve diğer diplomatlar Türkiye'den ayrılırken İsrail Büyükelçiliği ve Konsolosluğu görevlileri, günlerdir sosyal medyada HAMAS düşmanlığı yapıyordu.

İSRAİL REJİMİ, VATANDAŞLARINDAN TÜRKİYE’Yİ TERK ETMESİNİ İSTEMİŞTİ

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) de geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yönelik alarm seviyesinin 4’e çıkarıldığını söylemiş ve vatandaşlarının en kısa sürede Türkiye’yi terk etmesini istemişti. İsrail vatandaşları, üç gün önce İstanbul'dan yapılan uçuşlarla Türkiye'den ayrılmıştı.

PROPAGANDA AYGITI GİBİ ÇALIŞIYORLARDI

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Aksa Tufanı Operasyonu’nun ardından sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanan İsrail misyonları, Filistin direnişine iftiralarla saldırıyorlardı. HAMAS’ı terör örgütü  DEAŞ ile özdeşleştirme çabası içerisinde olan Siyonist diplomatların başını da İsrail Büyükelçisi Irit Lillian çekiyordu.

Kaynak: Milli Gazete / Bekir Şirin