Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. dört matbaa binasını Baykar Makina’ya sattı. Şirket, değeri 925 milyon TL olan binaların satışından 108 milyon TL zarar ederken, bunun "en iyi teklif" olduğu belirtildi.

Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyle satın aldığı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., varlıklarını haraç mezat satışa çıkarıyor. Geçtiğimiz ay matbaa makinalarını çok ucuz fiyata satmasıyla dikkat çeken şirket, şimdi de değeri 925 milyon lira olan ve faal olmadığını bildirdiği dört matbaa binasını ve arsalarını, İHA ve SİHA üreticisi olan Baykar’a sattı. Satış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar'ın sahibi olduğu şirkete 108 milyon 448 bin TL zararla satıldı.

10Haber'de yer alan habere göre; Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz yönetim kurulu tarafından, şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel’de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye 816.551.400,00.-TL (Sekizyüzonaltımilyonbeşyüzellibirbin dörtyüztürklirası) bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır.”

'EN İYİ TEKLİF' 108 MİLYON ZARAR GETİRDİ

Hisse senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören ve sahip olduğu dört matbaa binasını zararına satan Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’den KAP’a yapılan bildirime göre, satışa konu olan gayrimenkulün değerlemesi 27 Şubat 2023’te Teknik Gayrimenkul Değerleme AŞ tarafından yapılmış ve değeri 925 milyon TL olarak bulunmuştu. KAP’a gönderilen değerleme raporunun ardından dün KAP’a gönderilen satışa ilişkin açıklamada, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ’nin bu satış nedeniyle 108 milyon 448 bin TL zarara uğradığı belirtildi. Açıklamada satışın en iyi teklif sahibine yapıldığı, koşulunun “peşin” olduğu, tapu devir işleminin 4 Mayıs 2023’te (bugün) tamamlandığı belirtildi.