Çarpık ayak hastası bir çocuk Göztepe Şehir Hastanesi'nde alanında yeterince uzmanlaşmış bir ortopedist olmadığından tedavi edilemeyerek başka bir hastaneye yönlendirildi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan konu hakkında, "Durum vahim bir hâl alıyor. Sadece Göztepe değil birçok hastanede uzman hekim açığı var" ifadelerini kullanarak hekimlerin hak ettikleri özeni görmedikleri için ülkeden gittiklerini kaydetti.

İstanbul’un en büyük ve köklü hastanelerinde biri olan İstanbul Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde uzman hekim sıkıntısı yaşanıyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, çarpık ayak hastası O.F. isimli bir çocuk, tedavi olmak için Göztepe Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Ardından 8 Eylül tarihinde hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği, başhekimliğe çocuğun tedavi edilemeyeceğine dair bir yazı gönderdi.

Yazıda, “O.F. isimli çarpık ayak tanılı hatanın tedavisi kliniğimizde pediatrik ortopedi alanında yeterince uzmanlaşmış bir ortopedist olmadığından yapılamamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Ardından O.F.’nin ailesine başka bir hastaneye gitmeleri gerektiği belirtildi.

1231.jpg

'BİRÇOK HASTANEDE UZMAN HEKİM AÇIĞI VAR'

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hastanelerde uzman hekim açığının olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Durum vahim bir hâl alıyor. İstanbul’un en büyük hastanelerinden biri olan Göztepe Hastanesi’nde uzman hekim yok. Sonuç olarak yurttaşların tedavisi aksıyor. Sağlıklı nesil yetişmek için çocuklara ve gençlere özen gösterilmeli. Sadece Göztepe değil birçok hastanede uzman hekim açığı var. Bu alanda ne yazık ki birçok eksik var. Derneklerinin ve tabip odalarının görüşleri doğ, ülkenin ihtiyaçlarına göre uzman yetiştirmek üzere bir planlama yapılmalı. Ayrıca hekimlerin ülkeden ayrılması da hekim açığını artırıyor. Hekimler hak ettikleri özeni, ihtimamı göremediği için de ülkeden gidiyor”

ÇOCUK CERRAHI BULUNAMIYOR

Urfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde geçen yıl çocuk cerrahi uzmanı sayısı 4 iken bu yıl sayı bire düştü.

Gazete Duvar’a konuşan Urfa’da görev yaparken Kayseri’ye tayin isteyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Erman Dörterler, "Doktorlar, çocuk, göğüs, kalp damar cerrahisi gibi branşlar artık tercih etmiyor" dedi.

Urfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer de “Urfa genelinde birçok cerrahi uzman eksik” ifadelerini kullandı.

Euronews’in haberine göre ise, Türkiye kişi başına düşen doktor sayısında sonuncu oldu. Verilere göre, doktor sayısında Almanya zirvede Türkiye 5’inci sırada.