Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün kaleme aldığı köşe yazısında Gezi Parkı davasında verilen ceza kararlarına ilişkin tepkisini sürdürdü. Davada, iş adamı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay'ın 18'er yıl hapis cezası verilmişti.

Fatih Altaylı davanın son derece hukuksuz biçimde sonuçlandığını ancak yine de Türkiye için umut olduğunu belirtti. Kararda, muhalefet şerhi düşen hakim Kürşad Bektaş'a dikkat çeken Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Siyasetin baskısından, bu davaya büyük önem atfeden iktidarın kendisine yapabileceklerinden zerre çekinmeden, zerre geri adım atmadan. Büyük bir yüreklilikle. Belki yarın sürülecek ama Türk hukuk tarihine altın harflerle yazılacak bir hakim.” dedi.
 

Fatih Altaylı’nın yazısı şöyle:

“Kavala Davası son derece hukuksuz bir biçimde sonuçlandı ama yine de ülke için umut var, hala hakimler var.
Karar oy birliği ile değil, oy çokluğu ile alındı ve bu davada da mahkeme heyeti üyelerinden biri, yine çok önemli bir muhalefet şerhi düştü.
Karara muhalif hakim “Delillerin usulüne uygun toplanmadığını, delil olarak kabul edilen dinlemelerin gerekli yasal yollar takip edilerek yapılmadığını, bazı dinleme izinlerinin sonradan alınmış olmasının hukuka aykırı olduğunu, bunların hiçbirinin delil sayılamayacağını, hukuksuz delile dayanarak hukuki bir karar oluşturulmasının mümkün olmadığını, tüm bunlar delil olarak kabul edilse bile ortada suçlamayı geçerli kılacak somut bir kanıt olmadığını” belirterek karara katılmadığını açıkça yazmış.
Siyasetin baskısından, bu davaya büyük önem atfeden iktidarın kendisine yapabileceklerinden zerre çekinmeden, zerre geri adım atmadan.
Büyük bir yüreklilikle.
Belki yarın sürülecek ama Türk hukuk tarihine altın harflerle yazılacak bir hakim.
Ve tabii herkes ama herkes Mahkeme heyetindeki AK Parti milletvekili aday adayı olmuş üyeden söz ediyor.
Sonra böyle bir şeye şaşırmışçasına.
Allah aşkına hangi ülkede yaşıyorsunuz?
Kaç kere yazıp, söyledik hiç mi okumadınız!
15 Temmuz darbe girişimi sonrası biliyorsunuz yargıda FETÖ’cü temizliği yapıldı.
Biz yıllarca “Cemaat yargıyı ele geçirdi” diye bağırdığımız zaman bizi din düşmanı olmakla suçlayanlar, din dostu FETÖ’cü savcılara Mercedes tahsis edenler darbe sonrası “Aaa, burası ele geçirilmiş” dediler.
Sonra ne yaptılar…
Onlardan boşalttıkları yerlere kendi adamlarını doldurdular.
Bakın bakalım o gün göreve getirilen hakimlerin, savcıların kaçı AK Parti teşkilatlarından gelmiş.
Kaçı il veya ilçe yönetici imiş.
Söyledik ama duymadınız.
Şimdi siz de şaşkına yatıyorsunuz.
Biz de inanıyoruz.
Rahmetli İnönü’nün deyişi ile, “Hadi canım siz de”.”