HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Kızılay'ın bölgede faaliyet göstermek isteyen kurum ve derneklere yardım malzemesi sattığını eleştirdi.

Altaylı, "Afetlerde yardımla görevli bir kurumun, Cumhuriyet'ten de eski bir kurumun, bedava yapmakla yükümlü olduğu yardımları para ile sattığına da şahit olduk... Hayır kurumunun afet yardımlarını para ile sattığını görmek, buranın tuzunun değil çürüdüğü noktanın olduğunu gösteriyor" şeklinde yazdı.

Fatih Altaylı yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ve kanımızı donduran bir savunma ile “Biz satmasaydık başkasından alacaklardı” diyebilen bir şahsın başkanlığı altında. Tabii ki, satmayacaksınız. Siz elinizde ne varsa gücünüz neye yetiyorsa verecekseniz, hala ihtiyaç var ise onlar da başkasından alacaklar diyeceğiz ama anlayacaklar mı! Tabii ki, anlamayacaklar. Dün daha bu rezaletin dumanı tüterken, yeni bilgiler geldi. Aynı Kızılay, deprem bölgesindeki eczanelerin ve hastanelerin yıkılması ile ortaya çıkan ilaç sıkıntısını ortadan kaldırmak için Türkiye Eczacılar Birliği bölgede ücretsiz hizmet verecek çadır eczaneler kurmak istiyor. Bu eczanelerin kullanacağı çadırları bila bedel verip “Siz ilaçları getirin çadırlar tabii ki bizden” demesi gereken Kızılay yönetimi bu kez eczane yapılacak çadırları para ile, tanesi 144 bin TL’den satıyor. Ve tüm bu rezaletlerin üzerine adını bile anmaktan imtina ettiğim Kızılay Başkanı o koltukta oturmaya devam ediyor.
Bir ülkeyi mahvetmek istiyorsanız kurumlarını, bir milleti mahvetmek istiyorsanız insanların utanma duygularını yok etmek gerekir. Bazen her ikisi böyle birlikte kendini gösterir.”