HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, AKP'nin anayasa değişikliği teklifi için  HDP'ye görüşmesi ve Milliyetçi Hareket Partisi  Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Doğaldır ve doğrudur" açıklaması yapmasını yorumladı.

Altaylı, kaleme aldığı yazısında "HDP’ye meşruiyet verilmiştir, Millet İttifakı’na yönelik olarak HDP ile görüşüyorlar suçlaması yapılamaz" değerlendirmesini yaptı. 

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı yazısına şöyle devam etti:

Adalet Bakanı başkanlığındaki  AK Parti heyetinin, HDP’lilerle neşeli görüşmesinin  Cumhur İttifakı’nda çatlağa neden olabileceği düşüncesi, Devlet Bahçeli’nin dünkü konuşması ile yerle bir oldu. HDP ile PKK’yı aynı kefeye koyan partinin genel başkan olarak “Görüşülebilir” diyerek raconu kesti. “Görüşmek uzlaşmak değildir” diyerek de gerekçelendirdi.
Yarın bu uzlaşma olursa ne der onu kestirmek zor. Bu durumun doğal sonucu şudur. HDP’ye meşruiyet verilmiştir. Her siyasi oluşum, HDP ile görüşebilir. Artık Millet İttifakı’na yönelik olarak HDP ile görüşüyorlar suçlaması yapılamaz, “ CHP-HDP-PKK” demek artık mümkün değildir çünkü bunu dediğiniz anda “AKP-HDP-PKK” da demek olur.