Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in sahibi olduğu Tuzla Tanker İşletmeciliği Anonim Şirketi, Sümeyye, Esra ve Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu BMZ Group şirketine devredildi. Devir sonrası BMZ Group Denizcilik şirketi sermaye azalttı ve alacaklılara çağrıda bulundu.

Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, 7 Aralık’ta BMZ Group yönetim kurulu toplantısında Tuzla Tankercilik şirketinin devri kararı alındı. 

13 milyon 760 bin TL sermayeli şirket Ziya İlgen ve Mustafa Erdoğan tarafından Yardımcı ailesinden 2014’te satın alınmıştı. Yardımcı ailesi, Bilal Erdoğan’ın tankerlerini inşa eden şirketin sahipleriydi. Ailenin Tuzla’daki tersanesinde BMZ Group için tankerler inşa ediliyordu. Tuzla Tankercilik şirketini alan BMZ’nin de büyük ortakları Ziya İlgen ve Mustafa Erdoğan... BMZ’nin şirket sermayesi 16 milyon 760 bin TL. Şirketin 2014’ten 2016’ya kadar toplam tahmini değeri 2 milyar TL olan 5 adet petrol taşımacılığında kullanılan gemisi bulunuyordu.