Türkiye'de dün düzenlenen seçimler, uluslararası medyada büyük yankı uyandırdı. İngiliz haber ajansı Reuters, süreci yakından takip eden uzmanların yorumlarını aktararak, gelecek iki haftanın "Türkiye tarihindeki en uzun iki hafta olacağı"na dikkat çekti.

Reuters'ın haberine göre, seçimlerdeki sonuçları değerlendiren siyasi analistler ve ekonomistler, Türkiye'nin ikinci tura giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk testi atlattığını, ancak hala risk altında olduğunu belirttiler.

Ekonomist Tim Ash, belirsizlikle dolu bir tablonun ortaya çıkmasının "piyasalar açısından muhtemelen en kötü sonuç olduğunu" ifade etti ve Erdoğan'ın sürdürülen ekonomi politikalarının sürdürülemez olduğunu, değişime ihtiyaç olduğunu söyledi.

Danışmanlık şirketi Strategic Advisory Services Direktörü Hakan Akbaş ise "Gelecek iki hafta muhtemelen Türkiye tarihindeki en uzun iki hafta olacak ve birçok şey yaşanacak. Borsada ciddi bir düşüş ve para biriminde çok sayıda dalgalanma yaşanacağını öngörüyorum" dedi.

İngiliz düşünce kuruluşu Chatham House'dan Galip Dalay, mevcut sonucun iktidara psikolojik bir avantaj sağladığını ve Erdoğan'ın muhtemelen istikrar vurgusu yapacağını belirtti.

Reuters, haberinde ayrıca seçim sonuçlarının ikinci turda Türkiye'nin daha laik ve demokratik bir yol seçip seçmeyeceğini göstereceğini belirtti. Haberde, sonucun Türkiye'deki derin kutuplaşmayı ortaya koyduğu ve 28 Mayıs'ta açıklanacak sonucun ülkenin 100 yıllık tarihindeki en önemli siyasi kararlardan biri olacağı vurgulandı.

Türkiye’de dün düzenlenen seçimlerle ilgili dünyadan ilk yorumlar geliyor. İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan uzmanlar sonuçları değerlendirdi, gelecek iki haftanın "Türkiye tarihindeki en uzun iki hafta olacağı" kaydedild