‘Vali, kendi ayıbını örtmek için suç duyurusunda bulunuyor’

DEVA Partisi, ilk mitingini 21 Mayısta Gaziantep Kalealtı’nda düzenleyecek. Parti sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında Gaziantep halkını mitinge davet etti. Ayrıca DEVA Partisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Gaziantep Valiliğine tepki gösteren Şahin şu ifadeleri kullandı:

Gaziantepi 21 Mayıs saat 16da Kalealtı mitingimize davet ediyorum

Değerli Gaziantep halkına seslenmek istiyorum. DEVA Partisinin nefesi iktidarın ensesindedir. Ne yaparlarsa yapsınlar… DEVAnın damalarının çağlayan olup önüne koyulan her türlü barajı yıkıp aşacağını ilk olarak sizler göstereceksiniz. Sizin önünüze koyulan bu zorlukları bir bir birlikte yıkacağız. Devletin kurumlarının itibarını alaşağı edenlere en iyi yanıtı siz vereceksiniz.  Hepinizi 21 Mayısta, saat 16da Kalealtı mitingimize davet ediyorum.”

Vali’nin usulsüz işlemin mahcubiyetini yaşaması gerekiyor’

Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın dün yaptığı basın toplantısında, partimizin Gaziantep mitinginin gerçekleştirileceği meydana dair valilikçe yapılan tahsisin usulsüz değiştirilmesine yönelik eleştirilerine karşı valiliğin yaptığı açıklamayı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın Vali yapılan usulsüz işlemin mahcubiyetini yaşaması gerekirken, devlet adabı dışına çıkıp kendi ayıbını örtmek için suç duyurusu tehdidinde bulunuyor. Yazık, hem de çok yazık.”

Bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyetinin valisi olduğunuzu unutmayacaksınız

Sayın Vali, öncelikle basın bildirisinde DEVA Partisinden bahsederken bir siyasi partiolarak ifade etmenizi kınıyoruz. Resmî bir açıklamada muhatabınız DEVA Partisi. Demokrasi ve Atılım Partisi diyeceksiniz. Devletin valisinin herkese eşit mesafede durması gerektiğini bileceksiniz. Bir partinin valisi değil, kökü maziye dayanan bir medeniyetin bugünkü temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyetinin valisi olduğunuzu unutmayacaksınız.”

Biz işini dosdoğru yapanlarız, elinizden geleni ardınıza koymayın

Sayın Vali, sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz. Halep Suriyedeyse, Cumhuriyetin başsavcılığı Gazianteptedir. Ne sizden ne de baskı altında çalışan yargıdan korkumuz var. Biz DEVA Partililer olarak cesur yürekli demokrasi aşıklarının oluşturduğu bir siyasi hareketiz. Biz işini dosdoğru yapanlarız. Elinizden geleni ardınıza koymayın.”

Bilgelin istifasına ilişkin açıklama

Şahin ayrıca Yasemin Bilgelin pazartesi günü (9 Mayıs) DEVA Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikaları’ndan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinden ayrılmasına ilişkin de açıklamada bulundu. Şahin şunları söyledi:

Sayın Yasemin Bilgel, görevinden kendi arzusuyla ayrılmıştır. Ayrılış gerekçesi olarak basına açıklamada bulunan bir parti yetkilimiz gerekçe olarak, sağlık sorunları ve görev alanı içerisinde yer alan göç’ konusunda farklı bir ismin partiye katkı sunabileceğini belirtmiştir. Bu açıklama Sayın Bilgelin istifa gerekçesi olarak tarafımıza sunduğu bir değerlendirme değildir. Bu konuda kamuoyuna en sağlıklı bilginin Sayın Yasemin Bilgel tarafından paylaşılmasının doğru olacağı kanaatindeyim. Ayrıca görev yaptığı süre içerisinde partimize önemli hizmetleri bulunan ve beraber çalışmaktan zevk aldığımız sevgili Yasemin Bilgele, partimiz ve bizlere yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz.”