DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ikincisi düzenlenen Demokrasi Zirvesi'ne Türkiye'nin bu yıl da davet edilmemesine hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, Türkiye'nin şu an için layık görüldüğü ligin bu olduğunu, bu durumun 14 Mayıs seçimlerinden sonra değişiklik göstereceğini ifade etti. Babacan, paylaşımında, "Başarımız, tüm dünyada demokrasi mücadelesi verenler için umut olacak" dedi.

29-30 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan ABD Başkanı Joe Biden'ın en önemli dış politika girişimlerinden biri olarak isimlendirilen, "Demokrasi Zirvesi"nin ikincisi düzenlenecek.

Türkiye ise hem 9-10 Aralık 2021'de gerçekleştirilen ilk zirveye, hem de bu yılki zirveye davet edilmedi. 26 Mart günü başlayacak olan zirve, Güney Kore, Kosta Rika, Hollanda ve Zambiya liderlerinin ortak ev sahipliğinde başlıyor.

'LAYIK GÖRÜLDÜĞÜMÜZ LİG ŞİMDİLİK BU'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, resmi sosyal medya hesabından Türkiye'nin bu zirveye davet edilmemesini yorumladı. Babacan, Türkiye için layık görülen ligin şu an için bu olduğu fakat 14 Mayıs'ta bunun değişeceğini vurguladı. Babacan, paylaşımında 'umut' vurgusu yaparak, "Türkiye’yi “Demokrasi Zirvesi”ne yine davet etmemişler. Layık görüldüğümüz lig şimdilik bu ama 14 Mayıs’tan sonra demokrasi destanı yazacağız. Başarımız, tüm dünyada demokrasi mücadelesi verenler için umut olacak" ifadelerini kullandı.