Rakipleri tarafından şikayet edilmesi sonrası üretimi durdurulan 'Cola Turka'ya ilişkin yaptığı açıklamalar gündem olan iş insanı Murat Ülker, eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun'u işaret etmişti. Ülker'in iddialarına yanıt veren Coşkun, Ülker'e 6 sayfalık mektup yazdığını söyleyerek, topu Erdoğan'a attı.


Geçtiğimiz günlerde İstanbul Gençlik Platfomu kanalına konuk olan iş insanı Murat Ülker, 2003 yılında kurulan ve içecek sektöründe Türkiye'nin en büyük ikinci pazar payına sahip olan ancak daha sonra rakipleri tarafından şikayet edilmesi sonucu üretimi durdurulan 'Cola Turka' hakkında konuşarak ABD tarafından şikayet edildiğini ve değeri 10 trilyon olan bu proje için kendilerine 35 trilyon ceza kesildiğini açıklamıştı.

Dönemin bakanı, topu Erdoğan'a attı

Dönemin Sanayi Bakanı Ali Coşkun'u işaret eden Ülker'in açıklamaları gündem olmuştu. Ülker'in açıklamalarına yanıt veren dönemin Sanayi Bakanı Coşkun ise o dönem başbakanlık yapan Tayyip Erdoğan'ı işaret etti.

'Rakiplerimiz bizi kıskandı'

'Cola Turka' projesinin başarısız olması hakkında 'rakiplerimiz bizi kıskandı' açıklamasında bulunan Ülker, "Cola Turca şu nedenle olmadı: Rakiplerimiz bizi kıskandı. Önce bir teasing yani meraklandırma kampanyasıyla Türkiye televizyonlarında aynı saatte bütün kanallarda şu reklamı yayımlayacağız diyerek başladık. Çok iyi bir lansman yaptık, malı çok iyi dağıttık ve malın kalitesi de iyiydi. Diyecekler ki Coca-Cola, Pepsi gibi değil ama olmaması lazım. Bence onlardan daha iyiydi" demişti.

RELATED VİDEO
Play Video
Ülker, isim vermeden anlattı

İsim vermeden dönemin Sanayi Bakanı Ali Coşkun'u işaret eden Ülker, Coşkun'un kendisini başbakanlığa çağırdığını belirterek "Seni ABD Büyükelçisi şikayet ediyor, bu nedenle sana bir ceza vereceğiz" dediğini söylemişti.

'Ben değil Erdoğan çağırdı'

"Böyle bir şey olabilir mi memlekette kanunlar var dedim ama kimse dinlemedi" diyen Ülker'in açıklamalarına Akit TV'de katıldığı canlı yayında yanıt yanıt veren dönemin Sanayi Bakanı Coşkun, Ülker'e 6 sayfalık bir mektup yazdığını söyledi.


Ülker'i kendisinin değil dönemin başbakanı Erdoğan'ın Ankara'ya çağırdığını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Murat beye Cuma günü noter kanalıyla 6 sayfalık olayın doğrusunu yazdım. ‘Kamuoyunda beni ve devleti kötü duruma düşürdün’ dedim. Biz yabancı bir devletin talimatıyla iş yapan bir bakan durumuna düştük. Zaman karıştırmış. Murat Bey'i ben çağırmadım. Çağırsam bakanlığa çağırırdım. Murat Bey'i o zaman başbakan çağırmış (Erdoğan) sene 2004. Ceza olayı 2006. 2005 yılında şeker kurulu bütün fabrikalara duyuruda bulunmuş. Kota dışında iş yaparsanız 11. maddeye göre cezalandırılırsınız diyor."

Kaynak: HalTV