İsveç yerinde durdu, biz geri adım attık… PKK’nın hamisi ve İslâm düşmanı İsveç, birkaç ay beklese de artık NATO üyesi.

İktidarın dış politikadaki “U” dönüşlerine bir yenisi daha eklendi. İki yıl önce başlayan süreç dâhilinde Avrupa ülkesi İsveç’in NATO üyeliğinin önünde engel olarak duran Türkiye’nin sert tutumu, yerini teslimiyetçi bir tavra bıraktı. İktidar partisi AKP, ana muhalefet partisi CHP ve Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin kabul oylarıyla İsveç’in NATO üyeliği Meclis’te kabul edilmiş oldu.

TÜRKİYE ZARAR ETTİ, KAZANAN YİNE BATI İTTİFAKI OLDU

Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyeliğine destek vermesi karşılığında Amerika Birleşik Devletleri’nden F-16 savaş uçaklarının teslimatını kolaylaştıracak bazı tavizler aldığı konuşulurken, bu süreçte İsveç’in Türkiye’nin terörle mücadelesine olumlu katkı sunacak bir gelişme yaşanmaması dikkatlerden kaçmadı.

İSLÂM DÜŞMANLIĞINDA SINIR TANIMIYOR

İsveç, uzun bir süredir başta İslâm düşmanlarının adeta koruyucusu olmuştu. nİslâm düşmanlarına “fikir ve düşünce özgürlüğü” adı altında kucak açan İsveç, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı en büyük düşmanlığı sergilerken, ayrıca PKK/YPG terör örgütlerine de açıktan destek vermesiyle biliniyor. Kendi ülkesinde terör örgütlerini koruyup kollayan İsveç, birçok alanda da bu terör yapılarına destek vermişti.

Vatandaş Ekmek Derdinde İktidar Konak Sevdasında: İktidarın Konak Sevdası Vatandaş Ekmek Derdinde İktidar Konak Sevdasında: İktidarın Konak Sevdası

İsveç, PKK’nın terör üssü…

Verdiği hiçbir sözü de tutmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli, İsveç’i teröristlerin yuvası olarak tanımlarken, bu süreç içerisinde İsveç’ten Türkiye’ye ne bir terörist iadesi yapıldı ne de PKK/YPG terör örgütü aleyhine bir adım atıldı. Mevcut durumla ilgili görüşlerini beyan eden terörle mücadele uzmanları, İsveç’in NATO üyeliğini destekleyerek, Türkiye’nin herhangi bir kazanım sağlamadığı konusunda hemfikir durumda.

MUHALEFETiN TAMAMINA YAKINI RET OYU KULLANDI

Meclis’teki ana muhalefet partisi CHP, NATO’nun genişlemesini istediklerini söyleyerek, oylamada kabul oyu verdi. İsveç’in NATO’ya kabul edilmesine karşı çıkan muhalefet partilerinden Saadet Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA-PAR, Türkiye İşçi Partisi, Demokratik Sol Parti ile DEM Parti de “hayır” oyu kullanan partiler arasında yer aldı.

“İsveç’te” ABD memnun oldu

ABD yönetimi, İsveç’in NATO üyeliğinin TBMM’de onaylanmasından memnuniyet duyduğunu ve Türkiye’ye F-16 satışının ABD’nin, Türkiye’nin ve NATO müttefiklerinin ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olduğunu belirtti.

Kaynak: Milli Gazete