Abdlhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığı koltuğuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir gece yarısı atama kararıyla Bekir Bozdağ oturtuldu. Bozdağ’ın atanması sonrası akıllara FETÖ yapılanmasını geçmişte övdüğü konuşmaların bazıları ortaya çıktı. Bozdağ’ı savunmak ise yandaş kalem Cem Küçük’e düştü. Cem Küçük, Abdulhamit Gül’ün görevden ayrılması için ‘gitti’ ifadesini kullanması dikkat çekerken FETÖ’ye övgü dizmesiyle akıllara kazınan Bekir Bozdağ’a ise övgüler dizdi.

Yandaş Cem Küçük, TGRT Haber’de yaptığı yayında “Bekir Bozdağ 17-25 Aralık başladığı zaman açık tavır alan birisiydi. Hepimiz işin içindeydik. 2013 başladığında sessiz kalan bir sürü tip hatta FETÖ’yü savunanlar o zamanki adıyla cemaate destek verenler vardı. Bizler cemaati eleştirirken muhalifler ölümüne savunurlardı. O zaman onlara tavır alanlar vardı. Bekir Bozdağ onlardan bir tanesiydi…” dedi.

Bekir Bozdağ  TBMM’de yaptığı bir açıklamada, “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi, gözetimi altında her şey açık.” ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ’nün “Türkçe Olimpiyatları”na katıldığı bilinen Bekir Bozdağ, orada yaptığı konuşmada da Fethullah Gülen’e, 'selamlar, saygılar' iletmişti. Bozdağ, “Bu okullara husumet beslemeyi ibadet sayanlara bir kez daha sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, şu tabloya bir bakın. Bu eseri yaratanlara husumet beslemeyi sizin vicdanınız izin verir mi? Değerli dostlarım bu ateşi yakan, bu yolu açan, her türlü katkıyı sunan muhterem Fethullah Gülen Hoca’ya da Antalya’dan selamlar, saygılar sunuyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuşmuştu.

Canlı yayında Bekir Bozdağ’ı savunmaya geçen Cem Küçük’ün de arşivi de Bozdağ ile aynı. Küçük, 17 Aralık 2013’te, operasyonun olduğu günün akşamın Küçük, o günlerde Ülke TV’de yayımlanan bir programa katılarak Cem Küçük, aynı gün gerçekleştirilen operasyonun ardından “güzel insanlar” diye tanımladığı FETÖ’yü överek, “Bu kavga Cemaat-Hükümet kavgası değil. Bütün dünyada güzel hizmetler yapan güzel insanlara iftira atmak olmaz.” ifadelerini kullanmıştı.