Millet İttifakı seçimden iki gün önce Ankara mitinginde toplanan coşkulu kalabalıkla moral depoladı. Liderler ‘15 Mayıs’ta yeni bir Türkiye’ sözü verdi. ‘Hak, hukuk, adalet’ vurgusu yapıldı: Kutuplaşma, yasaklar, adaletsizlik ve liyakatsizlik bitecek. Milletin arasına örülen duvarların yıkıldığı, kazanımların korunduğu, özgürlüklerin genişlediği, barışın egemen olduğu huzurlu bir Türkiye gelecek.

Millet İttifakı’nın Ankara Tandoğan Meydanı’ndaki mitinginde, Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı liderleriyle birlikte cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş da konuştu. Şiddetli sağanak yağmura rağmen büyük ilgi objektiflere yansıdı.

KILIÇDAROĞLU: BAYRAM OLSUN TÜRKİYE’NİN KADERİ DEĞİŞSİN

1.5 yıldır sandık güvenliği için çalışıyoruz. Bütün sandıklarda temsilcilerimiz var. Seçime bir şenlik havası içinde gidelim. Türkiye’nin kaderini değiştirelim.

Karar'ın manşetinde yer alan habere göre, Halk için mücadele edeceğim. Türkiye’yi 5’li çetelerden kurtaracağım. Sinan Ateş’in katillerini bulacağım. Bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getireceğim.

AKŞENER: BU REZİL DİL BİTECEK TÜRKİYE NEFES ALACAK

Çok rezil bir dille, iğrenç bir sözler dizisiyle seçime gidiyoruz. Bu millet terörist oldu, işgalci oldu. Ama Recep Bey ve arkadaşlarını emekli edeceğiz.

Harama el uzatmayan, haramla adı dahi anılmayan, kul hakkı yemeyen Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçeceğiz. Çankaya’ya göndereceğiz.

KARAMOLLAOĞLU: ADALET GELECEK MUTFAKTAKİ YANGIN BİTECEK

Herkesin inandığı gibi yaşadığı, rahat geçinebildiği bir Türkiye istiyoruz. Adalet olmadan bir ülkede barış, huzur olmaz. Adaletin tesis edildiği ülke istiyoruz.

14 Mayıs’ta yarımla, birle, bir buçukla olmaz. Pazar akşamı sandıktan çıkacak sonuçla gümbür gümbür Türkiye’yi yöneteceğimizi herkes bilecek.

UYSAL: MİLLETİN ARASINA ÖRÜLEN DUVARLARI YIKIP GEÇECEĞİZ

Birileri milletin önüne duvarlar örmek istiyor. İktidar sahipleri insanımızın arasında duvarlar örmek istiyor ama nafile çabalar. Milletin iradesi yıkar da geçer.

Moğol istilasından bu yana en büyük rant düzenini, yağma düzenini bitireceğiz. Gözleri doymayanların tokluk sınırına set çekeceğimiz günleri müjdeliyoruz.

1305krt01a-tum.png

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimine iki gün kala Millet İttifakı Ankara’da vatandaşlarla buluştu. Sahnedeki güvenlik önlemleri dikkat çekerken Kılıçdaroğlu’nun Samsun’da çelik yelek giymesinin ardından İmamoğlu’nun da benzer tedbiri aldığı görüldü.

BASKI MI ÖZGÜRLÜK MÜ?

Mansur Yavaş’tan sonra sahneye çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şunları kaydetti:

“İşin özünde tek kişilik sistemin yürümemesi var. Talimat almadan kimse hareket edemiyor. Bu ucube sisteme son vermek ve güçlendirmiş parlamenter sistemi ülkemize getirmek, hedefimiz bu. Altı parti masaya bunun için oturduk. Önümüzde iki tane tercih olacak; otoriterlik mi demokrasi mi? Baskı mı özgürlük mü? Korku mu umut mu? Öfke mi sevgi mi?”

RECEP BEY VEDALAŞIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sahneye Gazi Hüseyin Özlük ile birlikte çıktı. Özlük “Sadece Millet İttifakı’na destek verdiğimiz için terörist diye yaftalandırıldık” dedi. Akşener ise şunları söyledi:

“Umarım sağ ellerinde Hizbullah, sol ellerinde PKK olanlar duymuşlardır Hüseyin’i. Çok rezil bir dille, iğrenç sözler dizisiyle bir seçime gidiyoruz. Terörist oldunuz, işgalci oldunuz. Her türlü hakareti, iftirayı siz de gördünüz, biz de gördük. Ama bugün gördüm ki Recep Bey vedalaşıyor. 14 Mayıs akşamına iki gün kaldı. 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve kendisini alkışlarımızla Çankaya’ya götüreceğiz, Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli edeceğiz.”

DEVRİM YAŞANACAK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları söyledi: “Bir devrim yaşayacağız diye ümit ediyorum. İnşallah sandıkta manevi bir patlama meydana gelecek. Tek adam dönemi bitecek. Sayın Cumhurbaşkanımız 21 yıldır makamını işgal ediyor. Ama problemlere çözüm artık üretemiyor. Onun için bir değişikliğe ihtiyacımız var. Biz yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz. Herkesin mesut olduğu, inandığı gibi yaşayabildiği, kendisini emniyette hissettiği bir ülke istiyoruz.”

YENİ BİR DÖNEM AÇIYORUZ

İmamoğlu’nun ardından sahneye çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal şunları söyledi:

“Saraylar saltanatlar çöker, kan susar bir gün. Zulüm biter, menekşeler de açılır üstümüzde, leylaklar da güler. Bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler kalır. Bir yeni dönemi açıyoruz. Belki de Türk demokrasisinin en zor sınavıyla karşı karşıyayız. Birileri insanımızın arasına duvarlar örmek istiyor ama nafile çabalar. Milletin önüne duvarlar örülmez, milletin iradesi yıkar da geçer.”

ŞÖLENE İKİ GÜN KALDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da şunları kaydetti: “Demokrasi şölenine iki gün kaldı. Bu iktidar ülkeyi yasaklara, yoksulluğa, yolsuzluklara boğdu. Biz o kara kıştan bu ülkeyi çıkarıp yeni baharlara taşıyacağız. Ama asla teröre izin vermeyeceğiz. Ne FETÖ’ye, ne PKK’ya, ne IŞİD’e hiçbir terör örgütü bu ülkede nefes alamayacak. Ama Osman Öcalan’ı TRT ekranlarına çıkaranlar 15 Mayıs’ta hesap verecekler. Bu ülkeye bir daha ne terör musallat olacak ne de devlet kurumlarımıza herhangi bir grup nüfuz edecek.”

SANDIKTA ŞENLİK OLSUN

Kılıçdaroğlu yağmur altında vatandaşlara seslendi:

“Değişime hazır mısınız? Güzel ülkemizi tüm dünyaya demokrasiyi demokratik yollarla getiren bir ülke olarak tanıtacağız. İlk kez 1 buçuk yıldır sandık güvenliği için çalışıyoruz. Bütün sandıklarda müşahitlerimiz ve temsilcilerimiz var. Bahar havası içinde sandığa gidin. Bir şenlik havası olsun. Bu ülkeye adaleti getireceğime söz verdim. 450 kilometreyi yürüdüysem o başlangıçtı. Ayın 15’inde önemli bir aşamayı daha kat etmiş olacağız. Bu ülkede haramilere, beşli çetelere, uyuşturucu baronlarına yer yok. Kökünü kazıyacağım tamamının.”