Gazeteci Hulki Cevizoğlu 14 Mayıs 2023 seçimleri için sunulan  AK Parti’nin milletvekili adayları listesinde seçilecek yerde bulunması bazıları için sürpriz olsa da Hulki Cevizoğlu son aylarda çıktığı televizyon programlarında AK Parti’yi cansiperane şekilde savundu ve karşılığını aldı.

AK Parti’nin milletvekili aday listesinde ulusalcı eğilimli ve yakın yıllara kadar AK Parti’ye karşı en sert muhalif tutumuyla bilinen isimler dikkat çekti. Bu isimlerden birisi de Hulki Cevizoğlu oldu. 

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, AK Parti’nin ilk iktidara geldiği yıllardan itibaren en sert muhalif bir tutum belirledi.

Tuncay Özkan’ın ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu, AK Parti’ye sert muhalefet yürüten Kanaltürk televizyonunda 2004’teki kuruluşundan itibaren ana haber bültenini sunmaya ve ünlü programı Ceviz Kabuğu’nu yapmaya başladı.

2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı seçtirmesini engellemek için düzenlenen Cumhuriyet mitinglerinde kürsüdeki konuşmacılar arasındaydı. 5 Mayıs’ta Manisa’daki ve 20 Mayıs’ta Samsun’daki mitinglerde konuştu.

2007 seçimlerinde milletvekili adaylığı için önce CHP’ye sonra MHP’ye başvurdu. Partilerden olumlu karşılık alamaması üzerine Ankara 1. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu. Seçim faaliyetleri sırasında “Hem Sağı, Hem Solu Ama Mutlaka Mustafa Kemal’in Yolu” sloganını kullandı.

Seçim çalışması için düzenlediği ilk toplantılarından birinde aday olma nedenini “Biz cumhuriyetin tehlikede olduğunu düşündüğümüz için aday olduk. Sömürgeciliğe, emperyalizme karşıyız. IMF ’ye, AB’ye, ABD’nin Türkiye’yi sömürgeleştirmesine karşıyız. Ülkenin milli değerleri satılıyor, petrol yasasıyla ülkemizin petrol alanları satılıyor” diye anlattı.

2009’da Rahşan Ecevit’le birlikte Demokratik Sol Halk Partisi’ni kurarak genel başkanlığını üstlendi. Cevizoğlu’nun genel başkanlık deneyimi Rahşan Ecevit’le yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle 39 gün sürdü, genel başkanlığını yaptığı partiden ayrıldığını açıkladı.

2011 seçimleri öncesinde de CHP’den milletvekili adaylığı için başvuru yapan Cevizoğlu kabul edilmemesi üzerine yine Ankara 1. Bölgeden bağımsız aday oldu.

7 Haziran 2015 seçimlerinde ise Doğu Perinçek’in genel başkanı olduğu Vatan Partisi’nden İzmir 2. Bölge milletvekili adayı oldu.

Hulki Cevizoğlu, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den İstanbul 1. bölge 6’ıncı sıra adayı gösterildi. / Serbestiyet