Ünel "Bu derdi çözmeseniz yerel seçimde yere çakarlar sizi" dedi.

Seyyanen artışların kök maaş yansıtılması nedeniyle temmuzda yaklaşık 6 milyon emeklinin maaşı sadece 100-200 TL arttı. Yaklaşık 4 milyon emekli ise hiç zam alamadı. 7.500 TL ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekli perişan oldu.

ÜST YÖNETİME EMEKLİLERİN HALİNİ GÖRÜN SERZENİŞİ

Emeklilerin berbat vaziyetine AKP Mersin Çukurova Mahallesi Sorumlusu Reşat Ünel de sessiz kalamadı. Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan Ünel, uzun zamandır AKP üyesi ve Çukurova Mahallesi Sorumlusu. Çevresinde 'sıkı bir AKP'li' olarak tanınan Reşat Ünel, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında emeklilerin ve esnafın yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekip, AKP’ye “Ayağınızı denk alın uyarısı yaptı.

Ünel, “Bizler emekliyiz, hepimiz ölük (Mersin ağzında ölü) vaziyetteyiz. Eğer Tayyip Erdoğan da sesimizi duymuyorsa oradan çekilsin. Bu derdi çözmeseniz yerel seçimde yere çakarlar sizi" dedi.

DURUMLAR VAHİM

Her gün vakit geçirdiği kahvehanenden canlı yayın yapan Ünel, şunları söyledi:

“Arkadaşlar emekli kan ağlıyor. Esnaf kan ağlıyor. Herkes kan ağlıyor. Karşı kahvehaneye bakıyorum, saat 10.00 oldu daha bir müşteri gelmedi. Ben de kendi kahvehanemizdeyim. Benim kahvehanede üç-dört kişi var, karşı kahvehane sabahtan beri bomboş bekliyor. O adam ne yiyecek, ne içecek? Emekli kan ağlıyor kardeşim. Neden kan ağlıyor? 7500 TL para. Ne etsin bunlar, nasıl geçinsinler. Zeytinyağı geçen sene 400 TL'ydi bu sene 800 TL'ye çıkmış. Kiralar 10 bin, 15 bin TL'ye çıkmış. Ya 7 bin 500 TL'ye kira bile ödeyemiyorsun. Bunlar ne yapacak, bu vatandaş ne yapacak? Ekmek parası 15 TL olmuş, yol parası 20 TL'ye çıkmış. Ya kediler aç kaldı ya. Köpekler aç kaldı ya.”

Canlı yayın sırasında kahvehanedeki diğer emeklilere ne kadar maaş aldıklarını, geçinip geçinemediklerini soran Ünel, şöyle devam etti:
“Bizler emekliyiz, hepimiz ölük (Mersin ağzında ölü)vaziyetteyiz. Eğer Tayyip Erdoğan da sesimizi duymuyorsa oradan çekilsin gitsin. Kendi kendimizi biz idare ederiz. Ona göre tedbirli olun. Kardeşim bitmiş, bitmiş bu Türkiye, bitmiş. Bak kahveci sabahtan beri kaç TL kazandın? Sıfır. Gelen de içmiş içmiş para vermemiş. Ya nasıl bir Türkiye’deyiz ya. Bu ekonomi bitmiş.

AK Parti  sana sesleniyorum, benim parti, Türkiye’nin partisi. Bitmişiz. Bu Türkiye’yi biraz daha düzeltmeye bakın. Bu maaşı bir an evvel çoğaltın. Ya arkadaşlar azıcık kendinize gelin, ayağınızı denk alın AK Partililer. Millet bir sana güveniyor, sen de gittin mi nasıl yapacağız bilmiyorum ki. Yani ona göre. Bu maaşları 7 bin 500’ TL'den iki katı mı yaparsanız, üç katı mı yaparsınız. Yoksa millet ölecek. Zaten mezarlıklarda da yer yok. Mezarlar 10 bin TL'ymiş. Ölmek bile parayla. Ne diyelim, şimdilik AK Parti’ye selam diyorum. Bu derdi çözmeseniz yerel seçimde yere çakarlar sizi. Ona göre ayağınızı denk alın. Yine de başarılar diliyorum.”

Kaynak:Milli Gazete