TELE1’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programında konuşan Barış Yarkadaş, AKP'deki ve Cumhur İttifakı'ndan birtakım kulis bilgilerini açıkladı. AKP ve  MHP arasında gerginlik olduğu vurgulayan Yarkadaş, bakanların vekil olmalarından dolayı çok mutsuz olduğunu ve hiçbirinin vekil olmak istemediğini aktardı.

Yarkadaş, şu bilgileri paylaştı:

AKP kazanırsa planları şu;  TBMM’yi sadece 10 gün çalıştırmak. İddiaya göre; AKP bir hazırlık yapıyormuş Meclis 1’inde açılacak, 10’unda kapanacak. 10 ile 30’u arası milletvekilleri bölgelerine gidecekmiş. Bir AKP’linin bana anlattığına göre; Erdoğan, ‘Bu kadar kişi her hafta buraya gelip ne yapıyor’ diyormuş. Bu Meclis’in tasfiye edilmesi demek.

“BÜYÜKŞEHİR VEKİL LİSTESİNİ ERDOĞAN BİZZAT HAZIRLAMIŞ”

Erdoğan’ın kafasında olan başka bir şey de 50+1 sisteminden kurtulmak. Çünkü yüzde 30- 35 bandındaki AKP ayakta durabilmek için MHP’ye muhtaç durumda.
AKP’nin büyükşehir vekil listesini Erdoğan bizzat kendisi hazırlamış. Bakanların nereye gideceğini de bizzat kendisi belirlemiş. Hatta o yüzden MHP ile ciddi bir gerginlik var.

“DEVLET BEY ÇOK RAHATSIZ”

Aile Bakanı Derya Yanık’ın, MHP Genel Başkanı Devet Bahçeli’nin memleketi  Osmaniye’den gösterilmesine inanılmaz bir tepki var. Bunun sorumlularının da Ömer Çelik ve Numan Kurtulmuş olduğu söyleniyor. Hatta Derya Yanık,  Adana’dan olmak istemiş ona rağmen Osmaniye’den koymuşlar. Devlet bey bundan çok rahatsız.

“BİNALİ YILDIRIM SON LİSTE TOPLANTISINA GİRMEMİŞ”

Büyükşehirlerin dışındaki illeri Numan Kurtulmuş ile Ömer Çelik hazırlamış. Aslında Binali Yıldırım da bunun içindeymiş. Fakat Yıldırım, listelerin değiştiği cumartesi gecesi toplantısına hastayım diyerek katılmamış. AKP’lilere bunu sorduğumda “Anadolu illerine öyle bi ağırlık koydular ki Binali bey ekibinden kimseyi yerleştirmeyince tepki göstererek toplantıya gitmemiş.

“BAKANLAR ÇOK MUTSUZ”

Bakanların hiçbiri vekil adayı yapıldıkları için mutlu değil çok mutsuzlar.  Hulusi Akar ile Süleyman Soylu’nun Erdoğan’ın yanından uzaklaşmasının sebebi de Devlet Bahçeli’ye yakın olmaları.

AKP  BAZI İLLERDE DÜŞÜŞ BEKLİYOR

Adana, Kayseri,  Ordu ve Kastamonu’da düşüş beklediklerini de AKP’lilerin kendi anlatımlarından gördüm.