Bu konuda Erbakan Hocamızın Amerika ile karşı karşıya geldiği zamanları ve neticelerini hatırlamak bir fikir verir. .

1974 yılı.

Amerika Kıbrıs harekatını engellemek için 6 filoyu Akdeniz’e göndermiştir. Başbakan Vekili Erbakan’dır. Kıbrısa müdahale ederseniz gelir şöyle asarız, böyle keseriz, türünden tehditler savurmuştur. Erbakan Hocamız Kıbrıs’a gidecek bombardıman uçaklarının pilotlarına “şehadet dalışı” hazırlıklarını yapmalarını emrederek, dolaylı yoldan Amerika’ya; “siz müdahale ederseniz, biz de bomba yüklü uçaklarımızla sizin filonuzu mahvederiz” diye mesajlar vermiştir. Papucun pahalı olduğunu gören Amerika, Kıbrıs harekatımıza müdahale etmeye cesaret edememiştir.

1975 yılı.

Kıbrıs harekatında NATO silah ve araçları kullanıldı diye bahane eden Amerika, Türkiye’ye karşı askeri ambargo uygulamasına başlamıştı. Böylece 1974 yılında Kıbrıs harekatına müdahale edememekle kırılan prestijlerini de onarmış, Türkiye’nin burnunu sürtmüş olacaktı. Ama Erbakan Hocamızın Başbakan Yardımcısı olduğunu unutmuşlardı. Erbakan Hocamız bu küstah ve hasmane karara karşı derhal Türkiye’deki Amerikan üslerini kapatma kararı almış ve Amerika başta olmak üzere bütün dünya şaşkına dönmüştü. Kardeş İslam ülkeleri Kuveyt, Pakistan ve Libya’nın destekleri ile ambargo Türkiye’yi çökertemedi. Amerika da geri adım atarak ambargoyu kaldırmak zorunda kaldı. 

1996 yılı.

Teröristlere her türlü desteği veren ve başta Irak olmak üzere Ortadoğu’yu karıştıran, ismine “çekiç güç” denilen seçme ajanlarından oluşan Amerika askeri birliğini topraklarımızdan çıkararak defetmiştir. Amerika ise buna karşı aciz kalmıştır. 

2003 yılı.

1 Mart tezkeresi denilen ve onbinlerce Amerikan conisinin topraklarımıza yerleşmesini, ordumuzun Irak’taki Amerikan işgaline fiilen destek vermesini öngören tezkerenin TBMM’de reddedilmesi için çok büyük çaba sarfetmiş ve bunda da başarılı olmuştu. Bu da Amerikan kalesinde bir gol olarak tarihe geçmişti.

Daha başka olaylar da var. Kısacık bir köşe yazısına sığmayacak kadar  büyük olaylar… 

Erbakan bir dünya lideri idi. İslam dünyasının lideri idi. “BANA NE AMERİKA’DAN, BANA NE AMERİKAD'AN!” diyebilen efsane bir liderdi.

Ruhu şad, mekanı Cenneti Ala olsun!..

ERBAKAN VE CÜHELA TAKIMI

Erbakan’ın varlığı bile yeterdi,

Onunla Türkiye dikçe yukarı çıktı.

İç ihanet dışarıkinden beterdi,

Cühela halt yedikçe yukarı çıktı!

Ekrem Şama