Eski Bağcılar Belediye Başkanı AKP’li  Lokman Çağrıcı‘ya şantaj yaptığı iddiasıyla iki kişi tutuklandı. Çağırıcı dün istifa etmişti.

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevinden dün gece yarısı istifa eden AKP’li Lokman Çağırıcı’ya cinsel içerikli görüntüler nedeniyle şantaj yapıldığı belirtildi.

ANKA’nın haberine göre, Çağırıcı, biri kadın iki kişi tarafından, cinsel içerikli görüntülerle kendisine şantaj yapıldığı iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Konuya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları öğrenilen A.M. ile Z.K. adlı şüpheliler, 10 Nisan Pazar günü savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Şüpheliler, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘suç işleme amacıyla örgüt kurma’ ve ‘şantaj’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DÜN İSTİFA ETMİŞTİ

Lokman Çağırıcı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmişti. Çağırıcı, istifasını dün gece yarısı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı şu paylaşımla duyurmuştu:

“Gençliğimin ilk yıllarından itibaren siyasetin farklı kademelerinde ülkeme ve milletime hizmet ettim. Görev yürüttüğüm tüm kademelerde, ‘görev istenmez verilir’ şuuruyla hareket ederek makama değil hizmete talip oldum.

15 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ve Bağcılar halkımızın teveccühleriyle Bağcılar Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Görevim boyunca, yol ve dava arkadaşlarım ile birlikte Bağcılar’ımızın yüce gönüllü insanlarına hizmet etmenin gurur ve heyecanını yaşadım.

Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlanması sonucu, beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerekçesiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13.04.2022 tarihi itibarıyla Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım.

Hayatımın en verimli yıllarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yol arkadaşı olarak millete hizmet yolunda geçirmemizi nasip eden Rabbime şükrediyorum. Rabbim sağlık verdiği sürece, liderimin ve partimin yanında olacağımın bilinmesini ister, tüm gönül dostlarımdan dua beklerim. Saygılarımla…”

AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırcı, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Çağırcı, açıklamasında istifa gerekçesi olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Çağırcı’nın istifasını 01.05’te açıklaması dikkat çekti.

AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırcı, sosyal medya hesaplarından görevinden istifa ettiğini duyurdu.Lokman Çağırcı, mevcut kalp sorunlarının tekrarladığını belirterek hekimlerin tavsiyesi üzerine görevi bıraktığını açıkladı. Bağcılar Belediye Başkanı olarak 15 yıldır görev yapan Lokman Çağırcı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“15 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ve Bağcılar halkımızın teveccühleriyle Bağcılar Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. Görevim boyunca yol ve dava arkadaşlarım ile birlikte Bağcılarımızın yüce gönüllü insanlarına hizmet etmenin gurur ve heyecanını yaşadım. Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlaması sonucu beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerçeğiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13.04.2022 tarihi itibarıyla Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım. Hayatımın en verimli yıllarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yol arkadaşı olarak millete hizmet yolunda geçirmemizi nasip eden Rabb’ime şükrediyorum. Rabb’im sağlık verdiği sürece liderimin ve partimin yanında olacağımın bilinmesini ister, gönül dostlarımdan dua beklerim.”

3 DÖNEM BAŞKANLIK YAPTI

29 Mart 2009’daki Yerel Seçimlerde Belediye Başkanlığı görevine seçilen, Çağırıcı, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde de yüzde 57.25 oy alarak Bağcılar’a hizmet etme fırsatı buldu. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 57.89 oy oranına ulaşan Çağırıcı, 3. Kez Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

LOKMAN ÇAĞIRICI KİMDİR?

1965 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde dünyaya gelen Lokman Çağırıcı, 1978 yılından itibaren Bağcılar Mahmutbey Mahallesi´nde ikamet etmeye başladı.

1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü´nden mezun olan Çağırıcı, 1999 yılına kadar çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yaptı ve ticaretle meşgul oldu. Özel sektördeki çalışmalarının yanı sıra 1990 yılından itibaren siyaset hayatı başlayan Çağırıcı, 1999 yılında Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçildi.