MÜBAREK GÜNLER

Şu mübarek günlerin kıymetini bilelim. Bir daha kavuşur muyuz belli olmaz, onun için değerlinin değerini vermek gerekir.

Aslında hayatımızın her anı her saniyesi önemli ve değerli. 

Nefes almamıza sebep olan yaratıcıyı anmak, verdiğine şükretmek için özel bir güne ihtiyacımız yok. Ama bu günler bu şükürlerimizin ve bu verilen nimetlerin şükrü için daha çok hamd etmek ve yaratıcıya şükretmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Bu vazgeçilemeyen, bu değerli kıymetli gün ve geceleri tövbe istiğfar ile geçirmek, Allah’tan af dilemek, ahiretimiz, kurtuluşumuz, geleceğimiz, evlatlarımız için dua edebileceğimiz en güzel gecelerden bir gece, en güzel günlerden bir gündür.

Emaneti ne zaman teslim ederiz belli değil, bu güzel gün ve gecelere tekrar ulaşır mıyız meçhul ama bir gerçek var ki şuan bu güzel ve değerli gece ve gündüzlerin içindeyiz.

Kalbimizde, niyetimizde, hedefimizde Allah, Rasulü ve kendimiz için ne düşünüyorsak hemen uygulamanın zamanı bence.

Hiç vakit kaybetmeden namaz kılmak isteyenler, tesettüre girmek isteyenler, Allah’ın Kelamını öğrenmek isteyenler, hayırlı bir iş yapmak isteyenler bu güzel gün ve geceleri kaçırmasın.

Bu gün ve gecelerde niyetimize almış olduğumuz şeyleri yapmak hem bize kolaylık sağlayacaktır hem de şeytanların bağlandığı bu zaman zarfında nefsimizi yenmenin daha kolay olduğunu düşünüyor ve Rabbimin yardımı ile her niyet ettiğimiz güzelliğe kolaylıkla kavuşacağımızı biliyorum.

“ Siz bana bir adım gelin ben size on adım gelirim.” buyuran Rabbime sadece bir adım atmanın çok güzel bir zamanı.

Rabbim dualarımızı, hedeflerimizi ve niyetlerimizi kabul ederek umduklarımıza kolaylıkla kavuştursun bizleri.

Hem kendimiz, hem ailemiz, çocuklarımız, yakınlarımız, dostlarımız ve vazgeçemediğimiz her şey için Rabbim bizlere yol göstersin ve bizleri doğru yolundan ayırmasın.

Bitirmek üzere olduğumuz ramazan ayının ne kadar mübarek ve bereketli olduğunu, yine geçirdiğimiz belki de daha geçmemiş olan Kadir gecesinin önemini bilmek, o geceyi ona göre ifa etmek ve önümüzde ki arefe ve bayram gün ve gecelerini güzel ve şükür üzere geçirebilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA