İktidar kutuplaşmadan mı besleniyor?


Siyaset gittikçe çirkefleşmeye başladı. Cumhur ittifakı, millet ittifakına “şer ve milli olmamakla” suçluyor. Kimin şer, kimin milli olduğunu kim karar veriyor? Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Devlet Bahçeli bunu neye göre belirliyor? Elinde ne gibi ölçer metre var? Cumhurbaşkanı bütün ülkeyi kucaklaması gerekirken neden muhalefete el sallayıp, suçlamada bulunuyor? Muhalefetin Cumhurbaşkanı değilse muhalefeti kim temsil edecek? Burada bir sıkıntı yok mu?
Bahçeli, Ecevit ve Yılmaz hükümetinin ortağı olarak İkiz Yasalara imza atmadı mı? O ikiz yasalar aynı zamanda Yugoslavya’yı bölen yasalar değil miydi? Bu yasaları 34 yıldır AB bize dayattığı halde hiçbir hükümet imzalamamıştı. Madem Bahçeli bu kadar mili neden o yasayı imzalandı? Bu bahsi geçen ikiz yasaları hangi biriniz araştırıp öğrendi ve hesap sordu?
Madem Cumhur ittifakı bu kadar milli, maden yasasında birinci ve beşinci grup madenlerden devlet payı olarak %4 belirlenmiş. Yabancı şirket benim ülkemde maden bulacak ve yüzde dört verecek! Bu mudur milli olmak?
Neden düşünmüyorsunuz? Ve neden sorgulamıyorsunuz?
-Seçim barajını hükümet neden indirmiyor?
-PKK’nın desteklediği parti barajı aşmasın diye.
-Aşmasın dediğin parti HDP şu an mecliste değil mi? Ve bu partiye dünyanın parasını hazine yardımı olarak vermiyor musunuz?
- O halde neden hala baraj var? Sebep Saadet Partisinin meclise girmesini engellemek mi?
-Neden Saadet Partisini engelliyorsunuz? Doğruları duymaktan korkuyor olabilir misiniz? Yoksa rantlarınız mı kesilir?
Allah aşkına! Artık bazı şeyleri sorgulama zamanınız gelmedi mi? Ülkenin bekası için, AKP ile işbirliğine giden Devlet Bahçeli, 2001 krizinde ortağı olduğu hükümette neden; “ bu krizi dış güçler yaptı” diye bir söylemi yok? Neden şimdi beka sorunu var algısı oluşturuyor? O dönemde dış güçler bize saldırmıyor muydu?
Ülkemizin geleceği için kutuplaşmaya değil, birleşmeye ihtiyaç var. Almanya’ya gidip eyalet sistemini inceleyen iktidar ne zaman birleştirici söylemlerde bulunacak? Artık bu saldırılar ve kutuplaştırmalar kanımıza dokunmaya başladı. Lütfen yapmayın!