Bu ülkede 90’lı yıllardan beri terörle mücadele ediyor. Bu devletin asli görevlerinden biridir. Geçmişte hiçbir hükümet bunu beka sorunu olarak halkın önüne getirip korkutmadı. Bu hükümetin beceriksizliğini gösterir. Ülkemiz Osmanlı döneminden beri şer güçlerle mücadele ediyor. Fakat bugüne geldiğimizde artık mücadele edilmediği tam tersi teslimiyet içerisinde olduğumuzu 16 yılda çıkan yasalardan net olarak anlaşılmaktadır. Örnek vermek istersek ABD’yi yöneten çokuluslu şirketlere ülkemizde de kucak açılmıştır. Petrol arama yetkisi Türk petrol’den alınmıştır. Çokuluslu şirketler ülkemde petrol bulduğundan yüzde 2’sini devlet katkısı olarak verecek, yüzde 98’ini alıp götürecek.  Böyle bir şey olabilir mi? Bari yüzde on yapın! Her yasa da yabancıya ayrıcalık var. Belediyelerde yolsuzluk almış başını gidiyor.

Bu bir beka sorunu değil mi? Yandaş medyanın haber vermekten çok hükümetin ajanslığını yapar hale geldiği ülkede en büyük beka sorunu bu değil mi? Ülkenin yarısına terörist, illet ve zillet kelimeleriyle yaftalamak en büyük beka sorunu değil mi? Doların, Euro’nun almış başını gitmesi beka sorunu değil mi? Tarımın ve hayvancılığın dışa bağımlı olması beka sorunu teşkil etmez mi?

Ya bize gıda satmazlarsa ne olur bizim halimiz. Yeniden ekip, biçmek bir yılını alır. Bir yılda bu millet birbirini yemez mi? Bu nasıl bir mantıktır ki, tarım ve hayvancılık dışa bağımlı hale getirilir. Bu ülkede köylüyü bitirmede ki maksat, tarımın çokuluslu şirketlere açılıp tekelleşmesini mi sağlamaktır. Aklımızla adeta dalga geçilmektedir.

 Hangi yasaya el atsak karşımıza çokuluslu şirketler çıkmaktadır. Maden yasasına bakınız! Orada birinci ve beşinci grup madenlerde yüzde 2 ile yüzde dört devlet payı verilmektedir. Üstelik elde ettiği parayı da istediği ülkede saklayabilecektir. El vicdan! Bari benim bankamda saklaması şartı koysaydın.

Dolar karşısında maaşım eriyor. Üretim bitmiş, işsizlik almış başını gidiyor. Bana bunlarla gel! Yarınım daha nasıl refah içinde olacak? Elektrik dağıtım bedeli kalkacak mı? Bana bunları söylemelisin. Koskoca İçişleri bakanı kalkıp, listelerinde PKK’lı elemanlar var diyorsa, ben orada korkarım. Çünkü o zaman düşünürüm ki, buna temiz kâğıdı ve onay veren devlet memuru da mı PKK’lı mı? Devlet bu kişiler hakkında neden soruşturma açmadı ve bakan bunu bildiği halde neden soruşturma açılması konusunda neden emir vermiyor.

ALLAH’IM SEN AKLIMI KORU! BU SÖYLEMLER BENİM ÜLKEME NE KATKI SAĞLAR? KOCAMAN HİÇ! NE GÖTÜRÜ? NELER GÖTÜRMEZ Kİ? ANLAYANA!!!