İsrail zulmünün baş sponsoru Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, vicdanlı bir Amerikan vatandaşı tarafından, hayatı boyunca unutamayacağı bir tonda protesto edildi.

Gazze’de soykırımın boyutu her geçen gün daha da derinleşirken, her şart ve imkân dâhilinde Siyonist İsrail rejimine destek mesajları veren Blinken, Amerikan Kongresi’nde Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesi hakkında konuştuğu sırada Filistin destekçisi bir katılımcı tarafından, “Gazze kasabı olarak anılacaksın” sözleriyle protesto edildi.

Artık İsrail'de Hapis:Netanyahu’yu 124 Ülkede Yakalanma Riskiyle Karşı Karşıya Bırakan Karar Artık İsrail'de Hapis:Netanyahu’yu 124 Ülkede Yakalanma Riskiyle Karşı Karşıya Bırakan Karar

“SEN, MASUM FİLİSTİNLİLERİ ÖLDÜRMEKLE HATIRLANACAKSIN”

Blinken, Senato Dış İlişkiler Komitesi önünde ABD diplomasisi, küresel zorluklar ve 2025 bütçe talebi konusunda ifade verirken, konuşması protestolarla bölündü.

ABD Dışişleri Bakanı, konuşmasına başladığı sırada salonda bulunan bir katılımcı, elinde Filistin bayrağı ile ayağa kalkarak bağırmaya başladı. Güvenlik güçleri tarafından apar topar salondan çıkarılan protestocu, “İsrailliler Hind Rajab’ı öldürdüğünde 6 yaşındaydı. Blinken… Sen Gazze kasabı olarak hatırlanacaksın. Sen, masum Filistinlileri öldürmekle hatırlanacaksın” diye bağırdı.

Resim

Kaynak: Milli Gazete

Editör: Ahmet Kacır