Türkiye’deki madenler üzerinden şirketlerin inanılmaz paralar kazandığını ifade eden İbrahim Gündüz, devlete sadece sadaka gibi ödeme yapıldığını öne sürdü.

Türkiye’deki maden gerçeğiyle ilgili ses getirecek açıklamalarda bulunan İbrahim Gündüz. “Altın üretiminde devlete verilen para sadaka gibidir” diye konuştu.

TV5 ekranlarında yayınlanan 4. GÜÇ programına konuk olan “Altın ölüm” kitabının yazarı İbrahim Gündüz, Türkiye’de şirketlerin madenler üzerinden kazandıkları paraları ortaya kodu.

Erdoğan'ın Çağrısını Dinleyen Olmamış: Kamuda Ne Kadar Taşıt Var? İşte Araç Saltanatı... Erdoğan'ın Çağrısını Dinleyen Olmamış: Kamuda Ne Kadar Taşıt Var? İşte Araç Saltanatı...
Altın madenlerimiz sömürülüyor! Devlete sadece sadaka gibi para veriliyor

“DEVELETE VERİLEN HAK SADAKA GİBİ”

Programda Türkiye’de maden işleten şirketlerin tek derdinin para kazanmak olduğunu ifade eden İbrahim Gündüz “Altın üretiminde devlete verilen para sadaka gibidir, geri kalan para şirketlerin ceplerine gider Dünya'da 1 ons altın maliyeti 900 bin dolar, Türkiye'de 400-450 dolar. Maden çıkartan adamların Türkiye umurunda değil tek düşündükleri elde edecekleri kâr”ifadelerini kullandı.

“100 MİLYON DOLAR YATIRIMLAR 4 MİLYAR DOLARDAN FAZLA KAZANDIK”

Geçtiğimiz hafta Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde yaşanan trajedi sonrası Türkiye’de maden ocağı işleten Alamos Gold şirketi CEO'sunun BNN Bloomberg kanalına verdiği röportaj yeniden gündem olmuştu. Türkiye’de 100 milyon dolarlık bir yatırımla 4 milyar dolardan fazla kazandıklarını açıklayan McCluskey, "Türklerin en iyi yaptığı iş, hafriyat ve taşları bir yerden başka bir yere taşımak..." gibi skandal ifadeler kullanmıştı.