Vatandaşın geçim derdi bitmiyor. Hükümetin özellikle tarım ve hayvancılıkta uyguladığı yanlış politikaların faturasını vatandaş ödemeye devam ediyor. Vatandaş, Sivas'ın ayazında ucuz et kuyruğunda...

Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı hayvancılık politikası iflas ederken, et fiyatları da sürekli yükseliyor. Karkas kesim fiyatı bazı bölgelerde 190 liraya kadar çıkarken, kıymanın kilosu da 280 liraya kadar çıktı. Bakanlık sözde et fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için Macaristan, Romanya ve Uruguay’dan kasaplık hayvan, Polonya ve Bosna Hersek’ten de et ithal etmeye başladı. Ancak yapılan ithalatlara rağmen karkas kesim fiyatlarının yükselmeye devam etmesi, Bakan Kirişçi ve ekibinin yönetim zafiyetini gözler önüne seriyor.

UCUZ ET KUYRUĞU

Ankara  Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ'a göre, yılbaşından bu yana et fiyatları yüzde 50 oranında arttı. Yılbaşında 120-130 lira bandında olan karkas fiyatların bugün 175-180 lira bandına yükseldiğini ifade eden Yalçındağ, et fiyatlarında bir yılda olması gereken artışın 2 ayda gerçekleştiğine dikkat çekti. Bu durum, kasapların müşteri kaybına uğramasına neden olurken, Et ve Süt Kurumu mağazaları ise ucuza et satışı yaptıkları için önünde uzun kuyruklar oluştuğu bilgisi verildi.

Ülke hayvancılığı uygulanan yanlış politikalardan dolayı göz göre göre büyük bir krizin içine sürüklenirken, vatandaş 1 kg ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu satış mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

SAATLERCE UCUZ ET KUYRUĞUNDA BEKLİYORLAR

CHP Sivas  Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas'ta Et ve Süt Kurumu önündeki metrelerce kuyruğun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Karasu, "Milletin sizden alacağı var ey iktidar, bu günleri unutmayın. Çünkü biz unutmuyoruz" dedi.