Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Romanya vatandaşlarına müjde: Artık Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilecekler! Kararın dün açıklanmasından sonra sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Yakın geçmişe kadar Romanya vatandaşlarınının çalışmak için kaçak yollardan Türkiye'ye geldikleri hatırladıldı. Trend olan soru ise 'Biz mi Geriye Gittik Romanya mı İleri Gitti' oldu.

Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde ve transit geçişlerinde vize  muafiyeti sağlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ancak kritik konu Romanya Türk vatandaşlarına ülkesine vizesiz giriş izni vermedi. Türkler Romanya'ya gitmek için Schengen kuyruklarında randevu için beklerken onların Türkiye'ye elini kolunu sallayarak girmesine izin verilmesi büyük tartışma yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının, Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak.

Söz konusu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince verildi.

ByLock’çu Mehmet Büyükekşi’den 15 Temmuz Mesajı ByLock’çu Mehmet Büyükekşi’den 15 Temmuz Mesajı

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Halk TV'nin haberine göre, Bu arada  ziyaret öncesi Romanya vatandaşlarına vize kolaylığı getirildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararda "Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18. maddesi gereğince karar verildi." denildi.

Editör: Ahmet Kacır