Büyük umutlarla Nureddin Nebati'nin yerine tekrardan Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirilen Mehmet Şimşek, TÜİK'in bugün açıkladığı yüzde 58.94'lük enflasyonu değerlendirdi.

AKP'NİN ECEK-ACAK POLİTİKASI ENFLASYONA ÇARE OLMAZKEN DAR GELİRLİYİ SÜRÜNDÜRÜYOR

Bakanlar değişti ancak açıklamalar benzer olmaya devam ediyor. Enflasyonla mücadele zaman alacak, geçiş dönemindeyiz, enflasyonu kontrol altına almak ve düşürmek için ne gerekiyorsa yapmak, sabretmek, enflasyonla mücadeleye kesin kararlı olmak  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bakanlara, vekillere, AKP yöneticilerine kadar en yukarıdan en aşağıya herkesin diline pelesenk ettiği cümleler. 

Ancak akaryakıta zamlar gelmeye devam ediyor, market ürünlerine, pazar ürünlerine, giyim ürünlerine, sağlık ürünlerine, kozmetik ürünlerine, sigaraya, kırtasiye ürünlerine A'dan Z'ye tüm ürünlere zam gelmeye devam ediyor.

Ne işçi, ne memur, ne emekli gelen zamlarla baş edecek bir gelir artışına sahip olamıyor.

Hükümet vatandaşın alım gücünü arttıracak maaş artışları yapmazken piyasadaki her şeye kallavi zamlar geliyor. AKP iktidarı paydaşları enflasyonla ilgili kulağa hoş gelen laflar etmeye yıllardır olduğu gibi bugünlerde de devam ederken vatandaş günbegün artan hayat pahalılığının altında eziliyor.

Anadolu Ajansı'nın (AA) TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklayan twitini alıntılayan Şimşek şunları yazdı:

"Enflasyonla mücadelenin biraz zaman alacağını biliyoruz. Geçiş dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa (parasal sıkılaşma, kredi politikası ve gelirler politikaları) yapacağız. Sonuçta sabretmemize deyecek. Enflasyonla mücadelede kesinlikle kararlıyız."