Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun ardından İsrail’in gazetecilere karşı işlediği suç, ihlal ve saldırılarına ilişkin aylık raporu yayımlandı. Raporda, mart ayında 6 gazeteci öldürüldüğü, 9 gazetecinin yaralandığı belirtildi.

Hamas, İsrail’e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Filistinli Gazeteciler Sendikasının Özgürlükler Komitesi, İsrail’in gazetecilere karşı işlediği suç, ihlal ve saldırılarına ilişkin aylık raporunu yayımladı.

Sendika, İsrail’in mart ayında gazetecilere karşı gerçekleştirdiği 105 “suç ve ihlal” saldırısında 6 gazetecinin hayatını kaybettiğini, 9 gazetecinin yaralandığını belirtti.

Raporda; İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırılarını farklı boyutlarda artırdığı belirtilirken, Gazze Şeridi’nde 3 gazetecinin evlerine doğrudan düzenlenen saldırılar sonucu yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 3 gazetecinin şarapnel isabet etmesi sonucu öldüğü, 9 gazetecinin de yaralandığı kaydedildi.

İsrail’in mart ayında gazetecilere yönelik 105 “suç ve ihlal saldırısı” gerçekleştirdiği, bu ihlaller sonucu gazetecilere ait 12 ev ve tesisinin yıkıldığı, 8 gazetecinin de alıkonulduğu belirtildi.

Bu süre zarfında İsrail ordusunun gazetecilere ait 4 ev ve tesise baskın düzenlediği, 3 kez gazetecilere doğrudan ateş açtığı, yaklaşık 10 gazeteciyi de darbettiği bilgisine yer verildi.

Raporda ayrıca İsrail’in mart ayında 3 gazeteciyi hakim karşısına çıkardığı, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da da basın kuruluşlarını hedef aldığı belirtildi.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, 3 Nisan’da yayımladığı açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde öldürülen gazetecilerin sayısının 140 olduğunu bildirmişti.

karar.com