İşgalci İsrail, Gazze’de soykırıma varan saldırılarını sürdürüyor. Binlerce Filistinli saldırılarda şehit olup yaralanırken, dünyanın birçok yerinde işgalci rejimin saldırılarına karşı halklar sahaya indi. İslâm ülkelerinde Müslüman halklar da işgalci rejimin sınırında protesto gösterileri düzenlerken, İslâm ülkelerinin liderleri ise sessiz kalmaya devam ediyor.

Diplomasi trafiği ve arabuluculuk rolüne bürünen Müslüman liderlerin karşısında Amerika ve Avrupalı liderler ise işgalci rejime koşulsuz destek oluyor.

İşgalci İsrail’in Gazze’ye başlattığı hava saldırıları 18’inci gününe girerken, bu süre içerisinde binlerce çocuk ve kadın şehit oldu. Kara harekâtı yapmayı planlayan işgalci rejimin askerleri Gazze’ye operasyonlar düzenlemeye başlarken, Müslüman liderlerin sessizliği ise tepki çekiyor.

HALKLAR KARARLI BİR ŞEKİLDE MEYDANLARDA

Yıllardır açık cezaevi olarak bilinen ve işgalci rejimin sürekli olarak saldırdığı Gazze Şeridi, son ayların en yoğun hava saldırıları ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor. İşgalci rejimin 7 Ekim’den bu yana başlattığı hava bombardımanlarıyla masum Filistinlileri hedef alırken saldırılarda 5 bin 87 Müslüman şehit oldu. Okul, hastane, cami, bina, kilise gibi sivil yerleşim birimlerine saldırılarını sürdüren işgalci rejimin bombardımanlarında binlerce Müslüman ise yaralandı. Gazze’ye ambargo uygulayarak insani yardımların dahi kısıtlı bir biçimde içeri girmesine izin veren işgalci rejim, sivillerin sığındığı hastaneleri ise vurmakla tehdit ediyor. Daha önce el-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldıran işgalci rejimin barbarca saldırılarına karşı 1,5 milyarlık İslam âlemi başta olmak üzere Avrupa’da binlerce kişi meydanlara inerek Filistin halkına desteklerinin yanı sıra işgalci rejimin saldırılarına karşı ses vermeye devam ediyor.

İSLAM ÜLKELERİNİN LİDERLERİ SADECE KINAMAKLA YETİNİYOR

İşgalci İsrail’in soykırıma varan saldırıları karşısında Müslüman halklar meydanlarda kalmaya devam ediyor. Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya milyonlarca Müslüman, günlerdir meydanlarda tepkisini ortaya koyarak, adeta anbean Gazze için nöbet tutuyor. Filistin’e yakın olan ülkelerde ise durum yine pek iç açıcı değil. Mısır’ın sadece insani diplomasi yürütmeye çalışması, Ürdün’ün halkına rağmen önemli bir adım atamaması ve Lübnan’daki iç karışıklık endişesi, ülkelerdeki mevcut durumu da gözler önüne seriyor. Uzakdoğu’da bulunan İslam ülkelerinde ise milyonların meydanlardan seslenmesi, yönetimlerindeki durumu değiştirmedi. Yönetimler sadece kınamakla yetindi.

BATILI ÜLKELER HEM ZİYARET EDİYOR HEM ASKERİ DESTEK VERİYOR

Halkların duruşuna rağmen Müslüman liderlerin sessizliğe bürünmesi tepki çekerken Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Yunanistanlı liderler işgalci rejimi ziyaret ederek destek veriyor. İslam ülkelerinin liderleri arabuluculuk ve diplomasi trafiği yürütmeye çalışırken işgalci rejim ise bu çabalara karşın kara operasyonlarına başladı. İşgalci rejim, Müslüman ülkelerin tepkilerine karşı tavır almazken ordusunu kara harekâtına başlatmak için gün sayıyor.

DÜNYADA EN SERT TEPKİ KOLOMBİYA VE İSPANYA’DAN GELDİ

Milli Gazete'den Ali Ekber'in haberine göre, İslam ülkelerinin sessizliği derinleşerek sürerken, dünya üzerinde en sert tepki Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’dan geldi. İlk olarak sosyal medya hesabından işgalci İsrail’in soykırım saldırılarına karşı tepki gösteren Cumhurbaşkanı Petro, İsrail büyükelçisini ülkesinden kovarak işgalci rejim ile ilişkilerini askıya aldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Petro, bu adımların yanı sıra Filistin’in Ramallah kentinde Kolombiya büyükelçiliğinin açılacağını duyurdu. Diğer taraftan işgalci rejime karşı en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biri de İspanya oldu. İspanya Sosyal Haklar Bakanı Lone Belarra, işgalci rejimin planlı bir soykırıma imza attığını ifade ederek, İsrail’e ve katil Netanyahu’ya silah ambargosu uygulanması gerektiğini belirtti. Kolombiya ve İspanya’dan gelen bu çıkışlar dikkat çekerken, Müslüman liderlerin işgalci rejime karşı harekete geçmemesi tepkilere neden oluyor.