Hakkın, hukukun, adaletin öğretilmesi gereken bir proje okulu olan Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, okul müdürü ile ilgili uzun süreden beli süre gelen şikayetler sonuçsuz kalmaktadır. Bu durumun rahatlığıyla okul müdürü, sınavla öğrenci alınan okula, kendi kızını haksız olarak kaydettiği, bununla birlikte başka öğrencileri de aldığı,  25-30 öğrenciyi de 6. Sınıflara kaydettiği ve yapılan işlerin yönetmeliklere aykırı olduğu belirtilmektedir. Edinilen bilgiye göre hakkinda yaklaşık 15-20 soruşturma ve iddia bulunmaktadır.657 sayılı Devlet Memuru  Kanunu'na göre, ufak iddialardan dolayı açığa alınan memurlar yanında, bunca iddiaya rağmen hala açığa alınmaması akılda soru işaretleri oluşturmaktadır. Kendisinin Din İşleri Genel Müdürü tarafından korunduğu heryerde konuşulmaktadır. Hakkında bu kadar çok şikayet olan birisinin, böyle bir kurum tarafından korunuyor olmasını bizler kabul edemiyoruz. Bunun gerçek olduğuna inanmak istemiyoruz. 

-Daha önce de 25-30 defa soruşturma geçirmiş olması

-Okula sınavsız çocuk alınması,

-Okul Müdürü'nün kızı da dahil olarak bazı çocukların sınav sonuç sıralamasıyla oynanması,

-Kayıtdışı alınan paralar

-İç İşleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla düzenlenen, İş Güvenliği konulu resim ve slogan yarışmasında, okulun lise kısmında okuyan ve Türkiye dereceleri bulunan öğrenciye çizdirilen resimlerle, ortaokul öğrencilerinin yarışmaya katılması sağlanması ve kazanılan Bursa İl 1.liği karşılığında çocuklara para verilmesiyle, çocuklara ahlaksızlığı, yalancılığı, devlet büyüklerini kandırmayı, sahtekarlığı, haksız kazancı... öğretmesi,

-Yalan ve iftirayı hiç çekinmeden menfaatleri uğruna kullanması,

-Bu kötü yönetimi fark eden ve dillendiren velileri çocukları ile tehdit etmesi

-Velilere herhangi bir makbuz ya da fatura verilmeden okulda kaynak kitap uygulaması yapılması

-Okul aile birliği seçimlerinin doğru yapılmaması, kendine yakın insanlardan oluşturması ve harcamalara müdahale etmesi

-Toplanan yüksek bağışlara rağmen, borçla iş yapılması ve okul ihtiyaçlarının gözardı edilerek hediyeleşme,ikram,reklam v.b. harcamalara öncelik verilmesi, gibi daha birçok olayın okulda vuku bulmasındaki rahatsızlığımız hat safhalara ulaşmış bulunmaktadır.

Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum