Gıda enflasyonunun bir sonucu olarak son günlerde başta kırmızı et olmak üzere temel tüketim ürünlerine gelen peş peşe zamlar vatandaşı ucuz gıda arayışına soktu. Öyle ki İstanbul Güngören’de indirim yapan bir kasabın önünde uzayan kuyruk hane halkının alım gücünün ne kadar düştüğünü gözler önüne serdi. Öte yandan seçimler yaklaşırken İstanbul ve Ankara’da bazı marketler 1 aylığına et fiyatlarını sabitleme kararı aldığını duyurdu. Ramazan öncesinde et fiyatlarını frenlemek için böyle bir önlem alan hükümetin seçimden sonra nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Vatandaştan 'KDV' İsyanı:'Korkarım ki Bu İyi Günlerimiz, Ekonomik Sıkıntılar Canımızı Sıkacak' Vatandaştan 'KDV' İsyanı:'Korkarım ki Bu İyi Günlerimiz, Ekonomik Sıkıntılar Canımızı Sıkacak'

Ekonomik kötü gidişatın bir sonucu olan gıda enflasyonunun önüne bir türlü geçilemiyor. Son günlerde başta kırmızı et olmak üzere temel tüketim ürünlerine gelen peş peşe zamlarla hane halkı ucuz gıdanın peşine düştü. Mübarek Ramazan ayı öncesi yaşanan fahiş fiyat artışlarına bağlı olarak vatandaşların biraz daha uygun fiyata et almak için İstanbul Güngören’de indirim yapan bir kasabın önünde oluşturduğu uzun kuyruk dikkat çekti. Öte yandan seçimler yaklaşırken kasap reyonlarındaki zamları durdurmak için İstanbul ve Ankara’da bazı marketler 1 aylığına et fiyatlarını sabitleme kararı aldı. Yıllardır yüksek enflasyon ve ekonomik krize karşı vatandaşlardan sabır isteyen hükümetin seçimden sonra nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

130 TL’LİK İNDİRİM İÇİN SAATLERCE BEKLEDİLER

Yıllardır devam eden yüksek enflasyon nedeniyle kırmızı et almakta güçlük çeken vatandaşlar, uygun fiyata kasap alışverişi yapmak için bütün fırsatları değerlendiriyor. Bunun bir örneği de geçtiğimiz gün İstanbul Güngören’de karşımıza çıktı. Bir kasap düzenlediği kampanyayla 448 TL olan etin kilosunu 318 TL’ye indireceğini duyurmuştu. Ramazan öncesi uygun fiyata et almak uğruna indirim yapan kasabın önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı. 1 kilo kırmızı eti 130 TL indirimli almak için saatlerce soğuk havada bekleyen binlerce kişi Türkiye’de enflasyon ve fahiş fiyat artışlarının ulaştığı boyutları gözler önüne serdi.

SEÇİM ÖNCESİ SABİTLEME! YA SEÇİM SONRASI…

Seçim öncesi kırmızı et ve kasap reyonunda yaşanan peş peşe zamlar iktidarı önlem almak zorunda bıraktı. Özellikle de Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarının artmasının sandığa yansıyacağını düşünen hükümetin marketler üzerinde baskı oluşturduğu iddia ediliyor. Öyle ki Türkiye Perakendeciler Federasyonu’ndan yapılan açıklamalara göre İstanbul ve Ankara’da zincir marketlerin 1 ay boyunca et fiyatlarını sabitleyeceği duyuruldu. 28 marketin et fiyatlarını sabitleyeceği duyurulan açıklamaya göre İstanbul’da 1 ay boyunda dana kıymanın kilogram fiyatı 314 TL’den, dana kuşbaşının fiyatı ise 344 TL’den satışa sunulacak. Benzer fiyatların Ankara’da da geçerli olması bekleniyor.

Kaynak: Milli Gazete / Onur Şehmus Şahin