Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın kilosu geçen yıla oranla iki kat artınca ikram olarak verilen hurmanın tanesi dahi 10 liradan satılmaya başlandı. Hurmayı tane olarak da sattıklarını belirten Eminönü esnafı, “Normalde kilo olarak satıyoruz fakat hurma fiyatlarından kaynaklı tane olarak da satmaya başladık" diyerek satışların da yarı yarıya düştüğünü kaydetti.

Ramazan sofralarının baş köşesinde olan hurma da gıda enflasyonundan nasibini aldı. Kilosu geçtiğimiz yıla oranla iki kat artan hurma fiyatından ötürü tane ile satılmaya başlandı.

Eminönü’ndeki bazı esnaflar vatandaşın tek hurma ikramına önüne geçebilmek için hurmalara fiyat etiketi astıklarını söyledi. Öte yandan önceki yıllarda kilosu ucuzken tadımlık ikram edilen hurmayı ikram edemediklerini belirtti.

6754582.jpg

TANESİ 10 LİRA

Tane olarak da satış yaptıklarını belirten Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, “Normalde kilo olarak satıyoruz fakat hurma fiyatlarından kaynaklı tane olarak da satmaya başladık. Eskiden ikram olarak veriyorduk fakat şimdi hurmanın tanesi 10 TL’ye kadar geldiği için veremiyoruz.

6754578.jpg

KİLOSU 250 TL OLDU

Vatandaşların genelde bütçesine göre hurma satın aldığını anlatan Yavuzer, “Vatandaşın hurmanın tanesinin 10 TL olduğunu görünce tepki gösteriyor. Hurma fiyatının yüksek olması dövizden kaynaklı oluyor. Geçtiğimiz yıla göre talep oldukça düştü. Bizim satışımız yarı yarıya fark var diyebiliriz. Geçen sene 130 TL’ye satıyorduk şimdi ise kilosunu 250 TL’den satıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Karar