Emekli maaşlarının enflasyon karşısında günden güne erimesinin ardından hükümetin harekete geçtiği belirtiliyor. 5 bin liralık yılbaşı ikramiyesi, sadece yılbaşında değil; aynı zamanda Ramazan ve Kurban Bayramları boyunca da geçerli olacak.

Hükümetin seçim kampanyasında bu kez emeklilere bayramlarda verilen 2 bin liralık ikramiyenin 5 bin liraya çıkartılacağını açıklayacağı iddia edildi.

2024 yılı "Emekliler Yılı" ilan edildikten sonra, bayram ikramiyelerine dair atılacak ilk adım bekleniyor. Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar konuşulsa da, hükümetin 2 bin liralık ikramiyeyi 5 bin liraya çıkarmayı düşündüğü öğrenildi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, bu konuda hem hükümette hem de AK Parti'de bir konsensüs oluşmuş durumda. Bayram ikramiyelerinin artırılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) yeni bir kanun geçirilmesi gerekmektedir.

AK Parti kaynakları, mahalli seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini, bu tarihlerden önce bayram ikramiyeleriyle ilgili bir artış olacaksa, konuyla ilgili kanun teklifinin TBMM gündemine gelebileceğini belirtiyor.

Erdoğan'ın Çağrısını Dinleyen Olmamış: Kamuda Ne Kadar Taşıt Var? İşte Araç Saltanatı... Erdoğan'ın Çağrısını Dinleyen Olmamış: Kamuda Ne Kadar Taşıt Var? İşte Araç Saltanatı...

Hükümet ve AK Parti cephesinde emekli maaşlarına yönelik yeni iyileştirmelerin de değerlendirildiği ifade ediliyor. Ancak özellikle az prim ödeyenle çok prim ödeyen emekliler arasındaki makasın açılmamasına özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Yeni iyileştirmeler konusunda henüz net bir karar alınmamış olup, seçim öncesinde böyle bir adımın atılmasının 'zor' olduğu ifade ediliyor.