Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gündeme bomba gibi düşen ‘128 Milyar Dolar’ rezervinin araştırılmasına yönelik yapılan suç duyurusu için ‘soruşturma yapılmasına yer olmadığına’ karar verdi.

Cumhuriyet'in haberine göre; "128 milyar doların" nerede olduğuna ilişkin suç duyurusunfda karar çıktı. Suç duyurusunu işleme alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı inceleme sonucunda eski  Merkez Bankası Başkanları Murat Uysal ve Naci Ağbal hakkında “Soruşturma yapılmasına yer olmadığına” dair karar verdi. Başsavcılık, Murat Uysal ve Naci Ağbal hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılması için, “Cumhurbaşkanı’nın Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı başvuruda bulunması şartına bağlı” olduğunu öne sürdü.  

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde döviz kurlarındaki hızlı yükselişi dengelemek ve kuru belli bir seviyede tutmak amacıyla kamu bankaları üzerinden 128 milyar dolar satıldığına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. Uzun süre gündemden düşmeyen iddialara ilişkin Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 128 milyar dolarlık rezerv satışının araştırılması için konuyu yargıya taşımıştı.

HKP KONUYU YARGIYA TAŞIDI

HKP avukatları; Erdoğan, eski Hazine ve Maliye Bakanları Berat Albayrak ve Lütfi Elvan, eski Merkez Bankası Başkanları Murat Uysal ve Naci Ağbal’ın ‘Görevi Kötüye Kullanma’ ve ‘İrtikâp’ suçlarını işlediklerini belirterek 31 Mart 2021 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. 

SAVCI: CUMHURBAŞKANI’NIN YAZILI BAŞVURUDA BULUNMASI GEREKİR

HKP’nin suç duyurusunu işleme alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı inceleme sonucunda eski Merkez Bankası Başkanları Murat Uysal ve Naci Ağbal hakkında “Soruşturma yapılmasına yer olmadığına” dair karar verdi. Başsavcılık, Murat Uysal ve Naci Ağbal hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılması için, “Cumhurbaşkanı’nın Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı başvuruda bulunması şartına bağlı” olduğunu iddia etti.  

İşte o karar: